Aan wie denk jij deze zomer?

25 juli 2023
Inwoners

Het is weer vakantietijd. Veel mensen gaan een tijdje weg. En dat is heerlijk natuurlijk, maar voor sommige thuisblijvers is het geen gemakkelijke tijd. Sommige mensen voelen zich juist in deze tijd eenzaam. Daar kun jij iets tegen doen!

Kijk om je heen

In de zomer gaan veel mensen op vakantie en net nu er ruimte komt in wat er mag, liggen activiteiten en vrijwilligerswerk vaak stil vanwege de vakantie. Mensen die al weinig contacten hebben, worden vaak nóg eenzamer in deze periode. Als je in je eigen straat of buurt kijkt, is er altijd wel iemand van wie je denkt: die kan wel wat aandacht gebruiken. Stap er op af en maak contact. Waardevol voor je buurtgenoot én voor jezelf!

Bewegen geeft energie

Samen wandelen en fietsen is niet alleen gezellig maar is ook nog eens gezond!

Voor degene waarvoor wandelen of fietsen zonder ondersteuning of begeleiding niet vanzelfsprekend is, biedt een duofiets uitkomst.

Op de elektrische duofiets zit je naast elkaar in plaats van achter elkaar. Hierdoor kun je onderweg gemakkelijk met elkaar praten en samen genieten van de buitenlucht en de omgeving. Je hoeft niet te sturen en de fiets kan niet omvallen. En afhankelijk van de fysieke mogelijkheden kun je mee trappen.

Duofiets lenen

In de dorpen Gemert, Handel, Bakel en Elsendorp, Milheeze en de Rips kun je een duofiets lenen. Hiervoor kun je contact zoeken met de dorpsondersteuners. Trek er eens samen met een familielid, kennis of vrijwilliger op uit.