Actueel nieuws

 • Koninklijk Paar brengt streekbezoek aan de Brabantse Peel

  Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 15 september een streekbezoek aan de Peel in de provincie Noord-Brabant. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel en Helmond.

  Koning Willem Alexander en koningin Maxima poseren in een ruimte
 • Wat vind jij? Meld je aan voor de Jongerenraad!

  Ja, jij! Die jongere tussen de 12 en 21 jaar die woont ergens in Gemert-Bakel. Heb jij een duidelijke mening over hoe het hier zou moeten zijn? Meld je dan aan voor de Jongerenraad.

  Samen sterk
 • In oktober gratis compost op de milieustraat

  Als inwoner van gemeente Gemert-Bakel kun je in de maand oktober gratis compost ophalen bij de milieustraat, gelegen aan de Leije 7 in Gemert-Bakel. Met deze actie bedankt de gemeente jou voor je inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren.

  decoratieve afbeelding
 • Stoptober: samen 28 dagen niet roken

  Een betere conditie, een betere gezondheid, lekker ruiken, geld besparen. Wat is jouw reden om te stoppen met roken?

  Stoptober logo
 • Wat kun je doen aan de hoge energiekosten?

  Bijna iedereen heeft het gemerkt: de energiekosten stijgen enorm. Wil je weten wat je zelf kunt doen? Wij helpen je graag.

  logo van samen heerlijck duurzaam
 • Zonnepanelen en bomen

  Zonnepanelen en bomen. Vaak gaan ze goed samen. Soms ook niet. Met name zodra schaduw van bomen op zonnepanelen valt, wordt de roep om bomen te snoeien groter. Zonder schaduw brengen zonnepanelen meer energie op. Toch gaat de gemeente haar bomen niet snoeien voor meer energie opbrengst. We leggen graag uit waarom.

  Huis met zonnepanelen en schaduw van boom
 • Warm welkom Koning en Koningin in onze gemeente

  Volle straten in Bakel en De Mortel, waar de koninklijke colonne langs reed. Een ontvangst met duizenden mensen, kinderen voorop, op het Ridderplein. Mooie, persoonlijke gesprekken over de impact van corona. Verdiepende gesprekken over de coöperatie van nu in het authentieke Boerenbondsmuseum. In één woord: geweldig!

  Bezoek Koningspaar 15 september 2022
 • Mantelzorger? Meld je aan voor de mantelzorgwaardering

  Wij waarderen wat je doet. Als geste kun je daarom een Hartje Gemert-bon ter waarde van 60 euro aanvragen. Voor jonge mantelzorgers tot 18 jaar ligt er een bioscoopbon van 25 euro klaar. Aanvragen kan vanaf 1 september!

  Mantelzorgwaardering
 • Laatste week aanmelden 'Kijk in de Wijk' Milheeze

  Op dinsdagavond 27 september vindt de laatste Kijk in de Wijk van dit jaar plaats in Milheeze. Aanmelden van onderwerpen kan deze week.

  plaatsnaambord Milheeze