Actueel nieuws

 • Leer elkaar kennen op onsgemertbakel.nl

  Weten wat er in jouw buurt of dorp allemaal gebeurt? Kijk dan eens op www.Onsgemertbakel.nl ! Op dit digitale dorpsplein staat alles bij elkaar: e kunt zien welke activiteiten en diensten er georganiseerd worden, er is een prikbord en je kunt meepraten over nieuwe plannen. Zo kunnen we elkaar vinden en met elkaar verbinden. Het is écht waar: een goede buur is beter dan een verre vriend! En nog handiger: je kunt Onsgemertbakel ook als app op je mobiele telefoon zetten. Kijk onderaan de homepagina bij “Over Onsgemertbakel” hoe je dat doet.

 • Uniek Sporten de Peel laat met hulp van Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds honderden sportdromen uitkomen!

  Uniek Sporten de Peel laat in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de komende twee jaar honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening in vervulling gaan. Met het project ‘Sportdromen’ willen de initiatiefnemers de deelnemers structureel meer in beweging brengen.

 • Groene parkeerplaats Geneneind Bakel

  De parkeerplaats bij de hockeyclub aan het Geneneind in Bakel heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Van bijna volledig verhard naar een groene parkeerplaats!

 • Maak ook gebruik van de gemeentelijke afkoppel subsidie!

  Vorig jaar hebben verschillende bewoners weer hun regenpijp afgekoppeld. Het afkoppelen van je regenpijp betekent dat het regenwater niet meer het riool in stroomt. Het water stroomt naar de tuin of wordt ondergronds opgevangen. Goed voor de natuur, milieu en riool.

 • Bloemmengsels voor bewoners door Dagbesteding Mazzel

  Afgelopen week zijn we een kijkje gaan nemen bij Dagbesteding Mazzel, die volop in beweging is om bloemmengelzakjes te maken. De gemeente Gemert-Bakel is gaan samenwerken met Dagbesteding Mazzel en Schoon Gemert-Bakel voor het maken van bloemmengsels. Dit kwam voort uit een initiatief van Schoon Gemert-Bakel, maar ook de raad had in november een motie ingediend om 1.000 bloemzaden uit te delen aan inwoners ter versterking van de biodiversiteit.

 • BIZ Smartpark

  Stichting Smartpark Wolfsveld en de gemeente Gemert-Bakel hebben afgelopen periode gewerkt aan de verordening en proefpeilingen om te bepalen of een stemming haalbaar zou zijn.

 • Gras maaien: soms mag het iets minder voor de bij!

  Grasveldjes maken een belangrijk onderdeel uit van het openbaar groen in de gemeente Gemert-Bakel. De gemeente beheert ongeveer 40 hectare aan dit soort grasveldjes. Het gaat daarbij om gras in parken, woonstraten, hondenuitlaatstroken en braakliggende percelen.

 • Beëdiging militairen en commando-overdracht Korps Luchtdoelartillerie in centrum Gemert

  Gisteren vonden er achtereenvolgend twee militaire ceremonies plaats in het centrum van Gemert. Zo wisselde het Korps Luchtdoelartillerie van commandant én legden nieuwe militairen van de kazerne in Vredepeel hun eed of belofte van trouw af. Het geheel vond plaats voor het gemeentehuis Gemert-Bakel op het Ridderplein in Gemert. De inwoners van Gemert-Bakel waren welkom om hun waardering te tonen en de nieuwe militairen te verwelkomen.

 • Inschrijving geopend -14 bouwkavels gelegen in het project De Berken in Milheeze

  Vanaf dinsdag 26 maart 2024 kan iedereen die interesse heeft voor een bouwkavel in het project de Berken in Milheeze zich hiervoor inschrijven. De kavels gelegen in de 1e fase van het plangebied worden beschikbaar gesteld.