Actueel nieuws

 • Lever het in bij de GRIP-wagen!

  Gemeente Gemert-Bakel start dit najaar met een pilot van de GRIP-wagen. GRIP staat voor GRondstoffen InleverPunt, dit is een mobiele milieustraat waar je kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval in kunt leveren.

 • Gemert-Bakel isoleert!

  Wist je al dat je vanaf 2 september subsidie aan kunt vragen voor het isoleren van je woning? Je komt in aanmerking voor de subsidie als: ūüĎČ‚ÄĮJe een koopwoning met een maximale WOZ-waarde van ‚ā¨429.300 √©n energielabel D, E, F of G of nog 2 te isoleren bouwdelen hebt. ūüĎČ‚ÄĮEn je eigenaar en bewoner bent van de koopwoning.

 • Vanaf 29 juli Nieuwstraat in Gemert autoluw

  Het centrum van Gemert willen we aantrekkelijker maken door samen te zorgen voor nog meer sfeer, beleving en comfort. Om helder in beeld te krijgen of het weren van gemotoriseerd verkeer in het winkelgebied hieraan kan bijdragen, is besloten een pilot te houden voor de duur van één jaar.

 • De Beweegtuin: een plek om te bewegen en te ontmoeten

  Op maandagochtend 1 juli bezocht wethouder Wilmie Steeghs de beweeggroep die wekelijks actief is in de beweegtuin achter de Ruijschenbergh in Gemert. Een groeiende groep ouderen komt hier iedere maandagochtend samen voor hun gezondheid, maar vooral ook voor de gezelligheid.

 • Vernieuwd plan voor de N272: presentatie najaar 2024

  Dit najaar komt de provincie Noord-Brabant met het aangepaste plan voor de N272. In dit plan zijn recente ontwikkelingen in de regio en de nieuwste verkeerscijfers meegenomen. Ook is input uit de omgeving verwerkt.

 • Aan wie denk jij deze zomer?

  Het is weer vakantietijd. Veel mensen gaan een tijdje weg. En dat is heerlijk natuurlijk, maar voor sommige thuisblijvers is het geen makkelijke tijd. Sommige mensen voelen zich juist in deze tijd eenzaam. Daar kan jij iets tegen doen!

 • Openstelling impulsregeling

  Vanaf 3 juli 2024 is de Impulsregeling NOVEX De Peel open. Met de Impulsregeling steunen we samenwerkingsverbanden van ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties die bijdragen aan het ‚ÄėZich Ontwikkelend Perspectief‚Äô voor de Peel. Met een bijdrage van maximaal ‚ā¨ 25.000,- willen we projecten een vliegende start geven om tot uitvoering te komen.

  ""
 • Afsluiting Groenesteeg in Gemert voor Werkzaamheden

  In opdracht van Waterschap Aa en Maas voert Vissers Ploegmakers werkzaamheden uit aan de Groenesteeg in Gemert. Deze werkzaamheden omvatten de vervanging van een duiker onder de weg.

 • Het Omgevingsloket online is niet meer beschikbaar

  Op 1 juli 2024 stopt het OLO. Het indienen van aanvullingen via OLO is dan niet meer mogelijk.