Nieuws

Extreme neerslag

Door extreme regenval zijn op 19 mei in Gemert op diverse plekken straten blank komen te staan. Ook zijn diverse gebouwen ondergelopen. Dat betreuren wij enorm. In korte tijd is er plaatselijk extreem veel neerslag gevallen, 64 mm neerslag in 45 minuten.

Wateroverlast enquete

Om een goed beeld te krijgen van de wateroverlast bij u in de straat helpt u ons om de vragenlijst te beantwoorden.

COLUMN Duurzaamheid: Samen met je buren!

Dat is Buurkracht, voor verschillende inwoners in Gemert-Bakel een bekend begrip, voor een te groot aantal mensen helaas nog niet. Toch kan ‘weten wat er speelt’ voor meer mensen een voordeel hebben. Henk van den Berg aan het woord.

Informatieavond zonnepanelen 27 mei

Bewoners in Gemert-Bakel die interesse hebben om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen, zijn op 27 mei om 20.00 uur van harte welkom in De Eendracht, Sint Annastraat 60.

Landelijke Fiets naar je werk dag 23 mei: doe jij ook mee?

Begin fris aan je werkdag op donderdag 23 mei 2019. Dit is de landelijke Fiets naar je werk dag. Fietsen is gezond én goed voor het milieu. Dus laat op 23 mei je auto of openbaar vervoer voor wat het is en kom gewoon op de fiets!

Onderscheid rups van Spinselmot en Eikenprocessierups

Op dit moment komen in Nederland veel rupsen van spinselmotten voor. Deze onschuldige rupsen worden soms verward met de eikenprocessierupsen die wel gezondheidsklachten opleveren voor mens en dier. Lees hier het verschil.