default iconAfstudeerstage Duurzaamheid

Zoek jij een uitdagende afstudeeropdracht of meeloopstage? En wil jij een actuele aanvulling op je CV? Reageer dan snel op deze vacature.

Binnen het team Strategie Programma en Projecten Gemeente Gemert-Bakel is sinds 25 september 2019 een Global Goals gemeente. Onze bijdrage aan de sustainable development goals (SDG's) willen we intern en extern meer duidelijk maken en natuurlijk een beter resultaat leveren. Daarbij zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met onze partners: burgers, bedrijfsleven, onderwijs, instellingen, dorpsoverleggen etc.

De opdrachten?

Als stagiair ga je het gesprek aan met alle teams van de gemeentelijke organisatie en bedenk je een format waarmee ambtenaren eenvoudig kunnen aangeven aan welke SDG's hun adviezen bijdragen. Ook analyseer je de beleidsplanning en adviseer je hoe de SDG's in beleidsplannen een plek kunnen krijgen. Je betrekt externe partijen, zoals een woningbouwcorporatie en een scholengemeenschap, om ook hun bijdragen aan de SDG's duidelijk te hebben. Het einddoel is een overzicht van de interne en externe acties die bijdragen aan 1 of meerdere SDG's. Dit vormt de basis voor een op te zetten platform global goals. Je zoekt een eenvoudig manier om de sdg’s te monitoren, waarmee Gemert-Bakel jaarlijks kan laten zien wat het effect is op de global goals. Je maakt duurzaamheid een vast bespreekpunt op allerlei overlegvormen: met dorps- en wijkraden, onderwijs, ondernemersverenigingen en inwoners. Je draagt een steentje bij aan de overige duurzame taken zoals de transitievisie warmte en de regionale energiestrategie.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende afstudeeropdracht / stage;
  • De vrijheid om zelfstandig op pad te gaan voor onderzoek en interviews met betrokkenen;
  • Een fijn team met enthousiaste en gemotiveerde collega’s waar je kennis mee kunt delen;
  • Een stagevergoeding.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste, energieke en initiatiefrijke persoonlijkheid. Je formuleert heldere deelopdrachten met een plan van aanpak waarna je zelfstandig aan de slag gaat. Je durft vragen te stellen en kunt mensen motiveren om mee te doen. Je hebt de ambitie om expert te worden in verduurzaming!

Vereiste:

Je bent een laatstejaars hbo/wo student die geïnteresseerd is in het onderwerp duurzaamheid.

Belangstelling?

Je kunt solliciteren door een mail te sturen naar gemeente@gemert-bakel.nl onder vermelding van global goals stage.

Informatie

Voor meer informatie over gemeente Gemert-Bakel kun je kijken op www.gemert-bakel.nl. Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure of de afstudeerstage kun je contact opnemen met Arthur Rijken via arthur.rijken@gemert-bakel.nl of bellen naar telefoonnummer 0492-378500.