Autodelen in Gemert: Resultaten interessepeiling

14 november 2023
Inwoners

Deelauto’s Gemeente Gemert-Bakel beschikbaar voor geïnteresseerden

Sinds 1 oktober zijn er 2 deelauto’s beschikbaar in Gemert voor inwoners en ondernemers van Gemert en medewerkers van de gemeente Gemert-Bakel. Dit duurzame initiatief is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente en op basis van de resultaten van een interessepeiling. 58% van de respondenten heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het delen van auto's. De peiling werd uitgevoerd door de gemeente Gemert-Bakel, Brainport Bereikbaar en OnzeAuto. De eerste autodelers hebben zich inmiddels al aangemeld.

Uit de uitgebreide interessepeiling blijkt dat er veel belangstelling is voor het autodeelproject. De interessepeiling is ingevuld door maar liefst 209 personen. Ongeveer 16% van de mensen heeft al eens serieus gekeken of autodelen bij hen past. Voor 23% van de mensen lijkt autodelen een heel aantrekkelijke optie. Nog eens 35% van de mensen zou het wel een kans willen geven. Respondenten tonen interesse vanwege kostenbesparingen, duurzaamheid en ruimtebesparing. Daarnaast hebben 6 mensen zich aangemeld als “buurtambassadeur” en hebben nog 22 andere mensen aangegeven dat ze graag een handje willen helpen bij het tot stand komen van deelauto’s bij hen in de buurt.

Bijeenkomst voor buurtambassadeurs

Op dinsdag 21 november om 20.00 uur vindt er een online bijeenkomst plaats voor mensen die een handje willen helpen bij het opstarten van de deelauto in hun eigen buurt. Aanmelden hiervoor kan via samenslimrijden@onzeauto.com. Je ontvangt dan een linkje voor de bijeenkomst.

Infoavond

Voor alle geïnteresseerden organiseert OnzeAuto samen met een aantal buurtambassadeurs een informatieavond op het gemeentehuis. Deze avond zal plaatsvinden op dinsdag 12 december om 20.00 uur.

Autodelen voor veel mensen een uitkomst

Autodelen biedt veel voordelen voor deelnemers. Of het nu gaat om een ​​korte rit naar het werk, een weekendje weg of zelfs een vakantie, de deelauto's zijn geschikt voor diverse gelegenheden. Het enige dat nodig is om een ​​deelauto te gebruiken, is een rijbewijs en de gratis mobiele app van OnzeAuto, waarmee gebruikers reserveringen kunnen maken en de auto's kunnen openen en sluiten.

Autodelers kunnen gebruik maken van de beschikbare auto’s bij het gemeentehuis. Naarmate de vraag in specifieke buurten toeneemt, zullen er extra deelauto's worden geplaatst om de beschikbaarheid te waarborgen. Op dit moment is er een Hyundai Kona beschikbaar met een actieradius van meer dan 400 km en een Peugeot 208-e met een actieradius van 350 km.

Direct meedoen

Inwoners en zzp’ers kunnen nu ook al meedoen. Inwoners en zzp’ers kunnen kiezen tussen een introductieabonnement, waarmee je flexibel gebruik kunt maken van de elektrische deelauto, of een rijtegoed waarmee je kunt profiteren van lagere kosten. Aanmelden kan via de website van OnzeAutoexterne-link-icoon.