Begraafplaatsenbeleid en grafuitgifte

Binnen de gemeente Gemert-Bakel zijn twee algemene begraafplaatsen, namelijk Gemert-Kern in Gemert en De Hoberg in Bakel.

Gemert-Kern

Gemert-Kern is gelegen achter de van Sint-Jansonthoofding, achter de Rooms Katholieke begraafplaats in Gemert. Als u hier een graf wilt aanvragen, neem dan contact op met de Parochie Heilige Willibrordus Gemert – Bakel.externe-link-icoon

De Hoberg

De Hoberg in Bakel is gelegen in de bossen nabij Sint Jozefheil. Als u hier een graf wilt aanvragen, neem dan contact op met de gemeente. In de meeste gevallen zal een begrafenisondernemer deze aanvraag indienen.

Urnen

Op beide begraafplaatsen is een gelegenheid om een asurn te plaatsen. Op De Hoberg kan dit in zogenaamde urnengraven. Op Gemert-Kern kan een urnengraf gekozen of de urn kan in een urnenmuur worden geplaatst. Daarnaast is op Gemert-Kern ook een gelegenheid om as uit te strooien.

Looptijd graf of urn

In de regel wordt een graf of een urn op een van beide begraafplaatsen uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Na deze periode kan een graf steeds met 5 of 10 jaar worden verlengd.

Kosten