default iconCollectieve aanvullende verzekering

Een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen, een aanvullende verzekering is een keuze. Heb je een laag inkomen? Dan kun je meedoen aan de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente.

De aanvullende zorgverzekering bij CZ groep heeft als voordeel dat je een korting van 7% krijgt op de premie aanvullende verzekering, de gemeente meebetaalt én CZ de aanvraag accepteert, ongeacht jouw  gezondheid. Belangrijk is wel dat je alleen mag overstappen als je geen betalingsachterstand hebt bij je huidige verzekeraar.

Laag inkomen

Je hebt een laag inkomen als uw netto inkomen minder is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm:

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld

Jonger dan de AOW leeftijd

Ouder dan de AOW leeftijd

Alleenstaande

€ 1256

€ 1397

Echtpaar/samenwonend

€ 1794

€ 1893

Let op: deze bedragen veranderen per 1 januari 2023
 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de premie en vergoedingen van de aanvullende verzekering? Kijk dan op GezondVerzekerd.nl. Met vragen over de zorgverzekering kun je terecht bij CZ, bel naar telefoonnummer 088-5557777.

Aanvragen

Wil je je zorgverzekering veranderen en overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Geef je dan op vóór 31 december via de website van Gezond verzekerd. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Maak dan een afspraak bij Lumens. Zij zijn iedere werkdag tussen kantooruren telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 040-2193300.
Je kan ook mailen naar: lumens@gemert-bakel.nl. Lumens belt je terug om een afspraak te maken. 

Toelating

Van CZ krijg je bericht als je wordt toegelaten. Je ontvangt een polis en CZ informeert Senzer. CZ regelt ook het stopzetten van de zorgverzekering die je nu hebt. Senzer voert de collectieve aanvullende verzekering uit voor de gemeente. Senzer toetst je inkomen aan de vastgestelde bedragen. Je krijgt bericht van Senzer of je in aanmerking komt voor de verzekering.

Keuzehulp

Het afgelopen jaar heeft Gezondverzekerd.nl een speciale keuzehulp ontwikkeld.  Met behulp van deze keuzehulp kan je middels het invullen van een aantal vragen zien welke Gemeentepolis het best passend is bij jouw situatie. Op de website van  Gezond verzekerd is de keuzehulp te vinden.