Collectieve aanvullende verzekering

Een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen, een aanvullende verzekering is een keuze. Heb je een laag inkomen? Dan kun je meedoen aan de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente.

De aanvullende zorgverzekering bij CZ groep heeft als voordeel dat je een korting van 7% krijgt op de premie aanvullende verzekering, de gemeente meebetaalt én CZ de aanvraag accepteert, ongeacht jouw  gezondheid. Belangrijk is wel dat je alleen mag overstappen als je geen betalingsachterstand hebt bij je huidige verzekeraar.

Laag inkomen

Je hebt een laag inkomen als uw netto inkomen minder is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm:

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld 1-7-2023

Jonger dan de AOW leeftijd

Ouder dan de AOW leeftijd

Alleenstaande

€ 1.216

€ 1.357

Echtpaar/samenwonend

€ 1.738

€ 1.843

Let op: deze bedragen veranderen per 1 januari 2023

Meer informatie

Wil je meer informatie over de premie en vergoedingen van de aanvullende verzekering? Kijk dan op GezondVerzekerd.nl. Met vragen over de zorgverzekering kun je terecht bij CZ, bel naar telefoonnummer 088-5557777.

Aanvragen

Wil je je zorgverzekering veranderen en overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Geef je dan op vóór 31 december via de website van Gezond verzekerdexterne-link-icoon. Aanmelden is eenvoudig en kan vanaf half november als de zorgpremies bekend zijn. Je moet wel je netto inkomen en je BSN-nummer opgeven, dus houd je BSN-nummer en een loonstrookje van deze of vorige maand bij de hand. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Maak dan een afspraak bij Lumens. Zij zijn iedere werkdag tussen kantooruren telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 040-2193300.
Je kan ook mailen naar: lumens@gemert-bakel.nl. Lumens belt je terug om een afspraak te maken. 

Toelating

Van CZ krijg je bericht als je wordt toegelaten. Je ontvangt een polis en CZ informeert Senzer. CZ regelt ook het stopzetten van de zorgverzekering die je nu hebt. Senzer voert de collectieve aanvullende verzekering uit voor de gemeente. Senzer toetst je inkomen aan de vastgestelde bedragen. Wanneer het inkomen te hoog is, dan wordt de collectieve aanvullende verzekering met ingang van 2025 weer beëindigd.

Keuzehulp

Het afgelopen jaar heeft Gezondverzekerd.nl een speciale keuzehulp ontwikkeld.  Met behulp van deze keuzehulp kan je middels het invullen van een aantal vragen zien welke Gemeentepolis het best passend is bij jouw situatie. Op de website van  Gezond verzekerd is de keuzehulp te vinden.