De Europese Parlementsverkiezing komt eraan

28 mei 2024
Inwoners

De verkiezing voor de Nederlandse leden in het Europees Parlement wordt gehouden op donderdag 6 juni 2024. Door te stemmen bepaal je mee wie de komende 5 jaar lid wordt van het Europees Parlement. 

Afgelopen week is bij alle stemgerechtigden in Gemert-Bakel de stempas bezorgd. Heb je geen stempas ontvangen of ben je deze verloren? Dan kun je via de webpagina 'verkiezingen'externe-link-icoon digitaal een nieuwe stempas aanvragen. Dit kan tot uiterlijk maandag 3 juni. Ook kan dit aan de balie in het gemeentehuis tot woensdag 5 juni 12:00 uur. Maak hiervoor een afspraakexterne-link-icoon en vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee brengen. 

Wil je in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. Dit kan digitaal via de webpagina 'verkiezingen'externe-link-icoon tot uiterlijk maandag 3 juni. Aan de balie in het gemeentehuis kunt u tot woensdag 5 juni 12:00 uur terecht. Maak hiervoor een afspraakexterne-link-icoon en vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te brengen. 

Uiterlijk op vrijdag 31 mei aanstaande valt de kandidatenlijst bij jou op de deurmat. Op deze lijst staan alle kandidaten die verkiesbaar zijn op donderdag 6 juni. Bekijk de kandidatenlijsten alvast digitaal via de website van Kiesraad. externe-link-icoon