De milieustraat in gemeente Gemert-Bakel

16 januari 2024
Inwoners

Ieder jaar weten inwoners van gemeente Gemert-Bakel de weg naar de milieustraat weer te vinden. Op de milieustraat kun je terecht met vele soorten afval; afval dat vanwege aard of omvang niet in een kliko thuis hoort. Of je jouw afval nu thuis in de kliko gooit of het naar de milieustraat brengt, het scheiden van afval is erg belangrijk. Want veel soorten afval kunnen als grondstof opnieuw worden gebruikt. Zo wordt het glas dat jij in de glasbak gooit weer omgetoverd tot nieuw glas en wordt het oud papier dat jij aan de straat zet gebruikt om nieuw papier te maken. Maar ook elektrische apparaten, piepschuim, puin, groenafval, enzovoort kunnen hergebruikt of gerecycled worden. Zonde dus om dit in de restafval kliko te gooien. Het afval uit die kliko wordt namelijk verbrandt en zo verdwijnt de bruikbare grondstof om nieuwe producten te maken. 

Wat is er veranderd?

In 2023 is het betalingssysteem aangepast, er kan nu alleen nog maar met een betaalpas worden afgerekend. Contant geld wordt niet meer aangenomen. In 2024 zijn de tarieven aangepast en kunnen ook kleinere hoeveelheden afval tegen een lager tarief worden gestort. Daarnaast kunnen vele soorten afval ook gratis op de milieustraat gestort worden. 

Wat kun jij doen?

Mocht je afval naar de milieustraat willen brengen, scheidt dan thuis het afval zo goed mogelijk. De beheerder aan de poort van de milieustraat kan zo een goede inschatting maken van wat betaald afval is en wat gratis. Eenmaal op de milieustraat is het belangrijk dat je het afval in de juiste container gooit. Twijfel je? Vraag dan een van de medewerkers.

Mocht je de milieustraat willen bezoeken, denk dan aan het volgende:

  • Breng een geldige milieupas mee.
  • Heb je afval bij je waar je voor moet betalen? Denk dan aan je betaalpas.
  • De tarieven en openingstijden van de milieustraat in gemeente Gemert-Bakel zijn terug te vinden op www.mijnblink.nlexterne-link-icoon.

Je vindt de milieustraat op de Leije 7 in Gemert. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de webpagina over afval.