Deelauto's in Gemert-Bakel

28 september 2023
Inwoners

Gemeente Gemert-Bakel, Brainport bereikbaar en OnzeAuto onderzoeken de belangstelling om elektrische auto’s te delen met bewoners en organisaties met een interessepeiling.

Hoe meer mensen de peiling invullen, hoe groter de kans is dat er deelauto’s kunnen worden geplaatst. Scan de QR code in bijgevoegde afbeelding of ga naar de website van Onzeauto en vul de peiling in. Het invullen kost slechts 2-3 minuten.

Hoe werkt autodelen?

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie. Wist je dat autodelers 30% minder kilometers maken? Autodelers nemen vaker de fiets en ritjes worden gecombineerd. Het enige wat je nodig hebt om elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om even boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie! 

Wat kost autodelen?

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen voor nul euro per maand. Wie regelmatig gebruikt maakt van de deelauto is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 euro per maand. De meeste autodelers besparen al gauw € 200 tot € 300 per maand!

Wanneer zijn de deelauto’s beschikbaar?

Bij het nabij het Ridderplein in Gemert zijn er 2 deelauto’s beschikbaar vanaf 1 oktober. Deze deelauto’s zijn toegankelijk voor bewoners en medewerkers van organisaties. Ook op andere locaties kunnen er bij voldoende belangstelling deelauto’s geplaatst worden. Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten. Stuur de peiling gerust door aan buurtgenoten, familie en vrienden die wonen in Gemert-Bakel. Hoe meer interessepeilingen er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jullie buurt ook een deelauto komt!

Deelvervoer is een goed idee omdat het een duurzame manier is, je rijdt in een nieuwe auto zonder dat je zelf aanschaf- en onderhoudskosten hebt.  Daarnaast is het een duurzame keuze omdat elektrische deelauto's minder CO2 en fijnstof uitstoten. Ook vervangt een deelauto ongeveer 6 auto's waardoor er meer ruimte ontstaat. Hoe meer inwoners en bedrijven meedoen, hoe meer deelauto’s geplaatst kunnen worden in Gemert-Bakel.

Bedankt voor je deelname aan de interessepeiling.