DigiD, QR-code, waar, hoe?

29 november 2022
Inwoners

De weg weten in de digitale wereld is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij Bibliotheek De Lage Beemden kun je terecht voor praktische hulp. Dat kan bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.

Veel mensen hebben vragen over diensten van de overheid. Bijvoorbeeld vragen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen, inburgering en nog veel meer. Tegenwoordig moet je dit soort zaken vaak digitaal regelen. Voor veel mensen is dit lastig. Het is fijn als iemand je hiermee op weg helpt.

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek staat voor iedereen klaar bij vragen over de digitale overheid. De hulp die je van de bibliotheek krijgt is gratis, óók voor niet-leden. De bibliotheekmedewerkers denken mee, helpen met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties.

Vraag om hulp!

Lukt het niet om zelf of met hulp van je (klein)kinderen of vrienden een DigiD aan te vragen en te activeren? Vraag dan om hulp in de bibliotheek. Het aanvragen van een online dienst doe je vanwege de privacy zelf. Neem dus sowieso je BSN-nummer mee.

Locaties IDO

Bibliotheek De Lage Beemden vind je in Cultuurhuis De Eendracht, Sint Annastraat 60 in Gemert en bij De Wilbertsdries 42 a in Bakel.

Openingstijden:
In Bibliotheek Gemert kun je terecht elke werkdag van 14.00 - 17.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 - 13.00 uur. Vanaf november in De Eendracht ook op maandagavond van 19.30 - 21.00 uur tijdens het extra spreekuur.
In de Bibliotheek in Bakel kun je terecht op maandag- en woensdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur.