Duurzame Huizenroute in onze gemeente

17 oktober 2023
Inwoners

Kijk eens binnen bij een duurzaam huis in de buurt!


Bewoners geven uitleg tijdens de Duurzame Huizen Route op 28 oktober en 4 november

Hoe warm voelt het in een geïsoleerde woonkamer? En waar kun je het beste beginnen als je jouw huis wil verduurzamen? Ontdek het bij een duurzaam huis op zaterdag 28 oktober 4 november 2023. Verschillende bewoners in en rondom onze gemeente laten zien hoe zij hun huis hebben aangepakt en delen hun ervaringen met verschillende maatregelen. Kijk welke huizen meedoen in en rondom gemeente Gemert-Bakel op de website van Nationale Duurzame Huizen Route en schrijf je in voor een bezoek.

Ga bijvoorbeeld eens langs bij deze duurzame schuurwoning in Elsendorp. Een CLT (Cross Laminated Timber) nieuwbouwwoning, volledig in vurenhout opgetrokken, deels met een groen sedum dak en aardwarmte als verwarming en koeling. De zonnepanelen liggen via een energiecoörperatie op daken bij een ondernemer in de buurt. Het huis is volledig demontabel, dus bruikbaar voor een tweede leven. Deze woning is ook geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs 2023. Stem op de schuurwoning in Elsendorp via de website van de houtbouwprijs. 


Tijdens een rondleiding vertellen de deelnemende huiseigenaren graag meer over de maatregelen die ze hebben genomen en wat zij achteraf misschien anders zouden doen. Met deze tips kun je je voordeel doen voor jouw eigen huis.

Schrijf je in voor een bezoek

Honderden huiseigenaren in heel Nederland doen dit jaar mee met de Nationale Duurzame Huizen Route. Kijk welke woningen je kunt bezoeken in en rondom gemeente Gemert-Bakel en schrijf je kosteloos in voor een bezoek via de website van de Nationale Duurzame Huizenroute.

Meld je woning aan

Wie duurzame stappen heeft gezet, kan zijn of haar huis aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hier kunnen mensen inspiratie opdoen door verhalen te lezen. Wie het leuk vindt om de maatregelen in de praktijk te laten zien, kan ook zijn of haar huis openstellen tijdens de open dagen. Bezoekers kunnen zich dan inschrijven voor een bezoek. Aanmelden kan op de webpagina op de website van de Nationale Duurzame Huizenroute. 

Gemeente Gemert-Bakel ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om een kijkje te nemen.

Heb je nog overige vragen?

Heb je op zaterdag 28 oktober nog overige vragen over het verduurzamen van jouw woning? De energiecoaches van het EnergieHuis Slim Wonen staan tussen 10.00 en 13.00 uur klaar in de Eendracht in Gemert om je vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op de website van het EnergieHuis Slim Wonen.