Afbeelding van personen op het zomerfeest, zij staan aan tafels waarop eten te zien is.

Een geslaagd zomerfeest!

11 juli 2023
Inwoners

Op 3 juli kwamen statushouders die bekend zijn bij het Taal café en Lumens Vluchtelingenwerk bij elkaar om de afsluiting van een succesvol schooljaar te vieren. Dit is een gezamenlijk initiatief van Lumens Vluchtelingenwerk en het Taal café.

Wethouder Wilmie Steeghs was ook uitgenodigd om erbij te zijn. De statushouders hebben het afgelopen jaar hard aan zichzelf gewerkt om in te burgeren en om de Nederlandse taal te leren spreken, om werk te zoeken of om op een andere manier mee te doen in onze samenleving, dat is zeker een feestje waard.

De gemeente Gemert-Bakel vindt het belangrijk dat nieuwkomers een goede inburgering krijgen. Organisaties als Lumens Vluchtelingenwerk en het Taal café faciliteren en stimuleren hen om zelf de basis op orde te krijgen. Denk aan het goed leren spreken van de Nederlandse taal, het doen van de administratie en het vinden van een baan. Het wegwijs worden in de gemeente en het opbouwen van een eigen netwerk staat centraal.

Carla (62) en Johan (67), zetten zich in voor nieuwkomers. Johan als taalcoach, Carla begeleidt bij gezinshereniging.”

Voor een warm welkom!

“We hebben het goed. Dat gunnen we een ander ook. Nu de kinderen uit huis zijn, hebben we ruimte om deze mensen onder onze hoede te nemen. Het verrijkt ons leven.”

Informatie en aanmelden

Neem vrijblijvend contact op via lumens@gemert-bakel.nl of 040 219 33 00 (optie 3). Of ga naar de website van Lumens.