Een Pas Vooruit

Een Pas Vooruit is bedoeld voor minima die door allerlei omstandigheden zoveel vaste lasten hebben, dat ze van hun inkomen niet voldoende overhouden om normale boodschappen voor het gezin te kunnen doen. De pas kan gebruikt worden in alle supermarkten. Het gaat om verse producten uit de supermarkt, zoals groenten, fruit, vlees(beleg), brood en melkproducten.

Het is een normale bankpas. De hoogte van het bedrag op het pasje is afhankelijk van de gezinssituatie van € 75,00 tot € 125,00 per maand.

Vrijwilligerswerk

Degenen die een pasje krijgen, moeten ook wat terug doen in de vorm van vrijwilligerswerk. Werkbedrijf Senzer kijkt samen met de pashouders wat een geschikte vrijwilligersplek is. Het werk moet wel passen bij de persoon en zijn/haar situatie.

Controle

Verder bewaakt Lumens of het pasje wordt gebruikt bij de supermarkt voor de aankoop van verse producten. De bonnetjes van de supermarkt moeten daarom bewaard worden. De pashouders kunnen begeleiding krijgen van een vrijwilliger van Lumens bij het runnen van het huishoudboekje.

Aanvragen en contact

De pas is gratis aan te vragen bij Lumens via lumens@gemert-bakel.nl