Afbeelding van inwoners van de Oranjebuurt in Bakel die naar een presentatie kijken en luisteren

Geslaagde eerste informatiebijeenkomst over Oranjebuurt in Bakel

11 juli 2023
Inwoners

Inwoners ondernemen steeds vaker actie in hun omgeving. Ze bedenken bijvoorbeeld een oplossing voor onderhoud van speeltuinen of groenvoorzieningen. Hierdoor veranderen de verhoudingen tussen overheid en burgers. Des te belangrijk is het dus om inwoners te betrekken bij projecten, zodat zij actief mee kunnen denken. De herinrichting van de Oranjebuurt in Bakel is hier een goed voorbeeld van. Het project zit nog in de voorbereidingsfase, maar de inwoners worden nu al betrokken.

Op dinsdag 16 mei jl. is er een eerste informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Oranjebuurt in Bakel voor inwoners georganiseerd. De bijeenkomst werd gehouden in ’t Viltje en de opkomst was overweldigend en heeft veel informatie opgeleverd. We hebben in kaart gebracht waar de aanwezigen van de infoavond vandaan komen. Daaruit blijkt dat de hele buurt goed vertegenwoordigd was. Prima, dat betekent dat het onderwerp leeft in de buurt.

Analyse in de wijk

De vragen en opmerkingen die vanuit de inwoners zijn gekomen, zijn verwerkt in een overzichtelijke kaart, gerangschikt per straat en thema (groen, verkeer, water). Alles wordt verwerkt in een visie op wijk- en op straatniveau. De specifieke zaken die benoemd zijn ten aanzien van o.a. groen en bomen, verkeer en water wordt ook op straatniveau beoordeeld. Een probleem in de ene straat, hoeft niet een probleem in de andere straat te zijn. De oplossingen kunnen daarom ook per straat verschillen. We kunnen daar geen algemene uitspraak over doen.

Wil je op de hoogte blijven van en meepraten over dit project? Kijk dan op onsgemertbakel.nl.