Heb jij de interessepeiling voor deelauto's al ingevuld?

10 oktober 2023
Inwoners

In onze gemeente zijn vanaf 2 oktober elektrische deelauto’s beschikbaar bij het gemeentehuis in Gemert. We zijn de eerste gemeente in de Peelregio die van start gaat met elektrische deelauto’s die voor elke inwoner toegankelijk zijn. Gemeente Gemert-Bakel, Brainport Bereikbaar en OnzeAuto werken hierin nauw samen en onderzoeken door middel van een interessepeiling of er meer belangstelling is om elektrische auto’s te delen met inwoners en organisaties.  

Waarom autodelen?  

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om je wekelijkse boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie!   

Waar staan de deelauto’s? 

Op dit moment staan er al 2 deelauto’s bij het gemeentehuis in Gemert. Ook op andere locaties kunnen er deelauto’s worden geplaatst. Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan kunnen er nog dit jaar auto’s worden bijgeplaatst.

Interessepeiling

Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten. Vul de interessepeiling in op de website van OnzeAuto, hoe meer interessepeilingen er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jouw buurt ook een deelauto komt!