Help, het is donker

31 januari 2023
Inwoners

In de afgelopen weken hebben verschillende inwoners in de gemeente Gemert-Bakel de donkere wintermaanden nóg donkerder beleefd. Dit had alles te maken met niet-werkende straatverlichting. Verschillende inwoners hebben contact opgenomen met de gemeente. In veel gevallen kon de gemeente direct ingrijpen. Er was dan sprake van één kapotte lantaarnpaal, welke binnen een week werd gerepareerd. Helaas is dat niet altijd mogelijk. 

Storing Enexis

In sommige gevallen gaat kapotte straatverlichting om een storing bij Enexis. Bijvoorbeeld de hoeveelheid regen van de afgelopen periode heeft een negatieve invloed gehad op het elektriciteitsnet. Hierdoor zijn er verschillende kabelstoringen ontstaan. Het resultaat: pikdonkere straten.

Vele inwoners ervaren (langdurig) onverlichte straten als onveilig en zeer onprettig. De gemeente Gemert-Bakel heeft hier alle begrip voor. Helaas kan de gemeente bij een Enexis-storing niets doen. Wij zijn voor reparatie volledig afhankelijk van Enexis. Zij zijn netbeheerder. Daarnaast bepaalt Enexis zelf de reparatieplanning. Het komt hierdoor voor dat sommige storingen minder snel worden afgehandeld dan we zouden willen.  

Op dit moment zijn er nog enkele Enexis-storingen die nog opgelost moeten worden. Hiervoor moeten nog extra metingen worden uitgevoerd, waardoor de werkzaamheden vertraagd zijn. Wij vragen hier om uw begrip.

Wij hopen dat deze informatie antwoorden geeft op uw vragen rondom niet-werkende straatverlichting. Heeft u nog wel vragen? Neem dan contact met ons op: 0492-378 500. U kunt ook een (nieuwe) melding van niet-werkende straatverlichting online doorgeven.