Afbeelding van inwoners van de Oranjebuurt in Bakel die naar een presentatie kijken en luisteren

Informatiebijeenkomst herinrichting Oranjebuurt in Bakel

05 december 2023
Inwoners

We hebben de bewoners van de Oranjebuurt in mei van dit jaar geïnformeerd over de start van het project en proces herinrichting Oranjebuurt. Mede dankzij de grote opkomst die avond, hebben we veel informatie op kunnen halen. Met deze input en onze kaders zijn we de afgelopen periode bezig geweest met het opstellen van een visie op de wijk. Deze en een globale uitvoeringsplanning zijn nu gereed. De visie, planning en vervolgstappen naar het ontwerp per straat gaan we nu bespreken met de bewoners.  

Hiervoor organiseren we twee informatiebijeenkomsten:

Informatiebijeenkomst voor bewoners van fase 1.

Datum Maandag 11 december
Tijd 16.00 tot 19.00 uur
Locatie Het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel

 

 

Informatiebijeenkomst voor bewoners van overige straten. 

Datum Dinsdag 12 december
Tijd 17.00 tot 20.00 uur
Locatie Grand Café - Zaal 't Viltje, Dorpsstraat 22 in Bakel

 

De informatiebijeenkomst op 11  december is bestemd voor de bewoners van fase 1, deze fase gaat als eerste in uitvoering. Naar verwachting zal dat in de tweede helft van 2024 zijn. In deze informatiebijeenkomst bespreken we de visie en vervolgstappen naar het ontwerp per straat uit fase 1. De informatiebijeenkomst op 12 december is bestemd voor bewoners van de overige straten in de Oranjebuurt. Hierin bespreken we de visie, planning en vervolgstappen naar het ontwerp per straat van de volgende fases. 

Voor degene die niet aanwezig kunnen zijn op deze momenten en voor overige geïnteresseerden, hebben we de presentatie de presentatie van de visie online geplaatst op www.onsgemertbakel.nl. Zodat iedereen het nog kan teruglezen. 

Globale planning

We gebruiken de komende periode tot de zomer van 2024 om een ontwerp en uitvoeringstekening voor de straten van fase 1 op te stellen. Na de zomer van 2024 willen we starten met de uitvoering van fase 1. Tegelijk met de uitvoering van fase 1 gaan we verder met de uitwerking van fase 2 en verder. Naar verwachting duurt de gefaseerde uitvoering tot en met 2028/2029.