Kwijtschelding belasting

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) voert vanaf 1 januari 2018 de belastingen uit voor de gemeente Gemert-Bakel. Inwoners en bedrijven ontvangen eind februari van BSOB één gecombineerd aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen.

Gemeente Gemert-Bakel en het Waterschap blijven wel verantwoordelijk voor de hoogte van de tarieven, de verordeningen en de kwijtscheldingsnormen.

Wat verandert er voor u?

Voor de lokale belastingen heeft u vanaf nu nog maar met één organisatie te maken: BSOB.

BSOB verstuurt één gecombineerde aanslag voor de gemeentelijke en waterschapsbelastingen. De betaaltermijn voor de automatische incasso kan voor sommige inwoners en bedrijven veranderen. Daarnaast ontvangt u bij te laat betalen géén herinneringsbrief meer, maar meteen een aanmaning. U betaalt extra kosten voor de aanmaning.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt U kijken op de website van Belastingsamenwerking Oost-Brabantexterne-link-icoon of bellen naar 088 551 0000. Dus niet meer naar de gemeente. Op deze website kunt u ook zelf snel en eenvoudig uw belastingzaken regelen via het digitaal loket. Bijvoorbeeld betalingen bekijken, automatische incasso regelen, kwijtschelding aanvragen of het WOZ-taxatieverslag inzien.

Over BSOB

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) is een samenwerkingsverband tussen waterschap Aa en Maas en elf Brabantse gemeenten (Asten, Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Landerd, Oss, Sint Anthonis, Someren en Uden) op het gebied van gemeentelijke en waterschapsbelastingen.