Koninklijke Onderscheiding

Lintjesregen 2023: 2 Ridders en 8 Leden in de Orde van Oranje Nassau in Gemert-Bakel

26 april 2023
Inwoners

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte tijdens de Lintjesregen op woensdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan 4 vrouwen en 6 mannen.

Mevrouw Mariëtte Franssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich in als bestuurslid bij Vrouwenkoor Mignon en voor de Stichting Rechtswinkel Gemert-Bakel. Ook is zij als voorzitter van het 4-mei Comité de drijvende kracht achter de herdenking van oorlogsslachtoffers. De inzet van mevrouw Franssen als collectant voor ‘Gemert Geeft’ en het zorgen voor persoonlijke boodschappen vanuit Parochie Willibrordus wordt ook zeer gewaardeerd.

Mevrouw Karen van Hooff is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich volop in voor haar medemens, in het bijzonder voor vrouwenemancipatie. Ook was zij betrokken bij de oprichting van de Cirkel in Helmond, organiseerde zij de G-1000 Burgertop en is lid van het 4 mei Comité.

Meneer Jan van Zeeland is een vrijwilliger met veel energie die zich met hart en ziel inzet voor Voetbalvereniging Gemert, in het bijzonder voor de jeugd. Daarnaast ondersteunt hij het Boerenbondsmuseum bij het opbouwen van de kermis en de ijsbaan en bemant hij de kassa. Ook levert meneer Van Zeeland een bijdrage aan de ZLM Tour, een meerdaags wielerevenement. Door zijn tomeloze inzet als vrijwilliger heeft burgemeester Van Veen hem benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meneer Robert Wessels is als bestuurslid van Zwemvereniging Hydra al jaren betrokken bij de club en zet hij zich in het bijzonder in voor de jeugdopleiding. Ook organiseert hij activiteiten voor jong en oud als voorzitter van Buurtvereniging het Heidebloempje en heeft hij jaren ouders en kinderen begeleid onderweg naar het vormsel. Meneer Wessels zet zich vele jaren zeer actief in als bestuurslid voor de ZLTO. Burgemeester Van Veen heeft meneer Wessels vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meneer Jan Leenders is als enthousiaste vrijwilliger in De Mortel zeer actief als bestuurslid van Fanfare Sint Lucia. Meneer bestuurt elke week de Buurtbus en zet zich in als collectant voor Goede Doelen. Ook is meneer Leenders actief voor de Parochie. Hij maakt de planning van MFA De Sprank, zodat de vele verenigingen samen gebruik kunnen maken het van gebouw. Vandaag is meneer Leenders benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Rina Lucassen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze zet zich al vele jaren in voor verenigingen in Bakel. Als penningmeester van Tennisvereniging De Sprenk en als actief vrijwilliger voor de KBO in Bakel. Met de inzet van mevrouw Lucassen als vrijwilliger bij Stichting Het Parochiehuis in Bakel weet zij aandacht te vragen voor de theatervoorstellingen die daar gehouden worden. Zo blijft theater in Bakel haalbaar en betaalbaar.

Meneer Hans van Duijnhoven is als oprichter en voorzitter van Jeu de Boules Vereniging Du Tjut in Bakel een zeer actieve vrijwilliger. Hiermee zorgt hij voor verschillende activiteiten die voor de ruim 70 leden ontspanning en ontmoeting brengen. Ook bij Buurtvereniging ’t Kempke is meneer actief in het organiseren van activiteiten voor jong en oud. Ruim 10 jaar was hij bestuurslid van Carnavalsvereniging de Pierewaaiers en lid van de Raad van Elf. Burgemeester Van Veen heeft meneer Van Duijnhoven vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meneer Janko Akkers is een zeer actieve vrijwilliger in Milheeze en daarbuiten. Hij zet zich in om het dorp leefbaar te houden. Naast voorzitter van de Voetbalvereniging zet meneer Akkers zich in voor de jeugd, Carnavalsvereniging de Veenmollen en Koninklijk Bouwend Nederland. Ook was hij was kartrekker in de realisatie van de Brede School. Daarom is hij door burgemeester Van Veen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw José van der Heijden is vandaag door burgemeester Van Veen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich volop in voor Muziekvereniging Concordia in De Rips. Ze weet als geen ander jeugd aan muziek te verbinden en is de motor achter de verschillende muzikale evenementen. Mevrouw Van der Heijden is de spil van veel activiteiten in het dorp en staat altijd vrijwillig klaar om mee te denken en mee te doen.

Meneer Bernard Ploegmakers is een gewaardeerde vrijwilliger. Hij is een onderzoeker, een man die historie leeft, tot in het kleinste detail. Naast onderzoeken naar de historie van de omgeving beheerst meneer Ploegmakers de kunst van het vertellen van prachtige verhalen hierover. Hiermee weet hij toeristen, inwoners en in het bijzonder de jeugd te boeien. Met het vastleggen van deze verhalen zorgt hij ervoor dat de historie blijft voortleven. Meneer Ploegmakers is vandaag door burgemeester Van Veen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.