""

Maak kennis met: Linda van Melis, dorpsondersteuner jeugd

04 juli 2023
Inwoners

Graag stellen we voor: Linda van Melis, kersverse dorpsondersteuner jeugd bij gemeente Gemert-Bakel. Als echte Gemertse weet ze van aanpakken en staat ze vol enthousiasme in het leven. In haar nieuwe rol als dorpsondersteuner jeugd zal ze zich o.a. buigen over onderwerpen als steungezinnen, eenzame jongeren en zelfhulpgroepen.

Wil je jezelf eens voorstellen?

Zeker! Ik ben Linda van Melis, 40 jaar en geboren en getogen in ons mooie Gemert-Bakel. Ik ben binnen onze gemeente betrokken bij evenementen zoals de Avond 4-daagse in Gemert. Dat komt omdat ik de voorzitter van wandelsportvereniging Z.U.Th ben. Daarnaast ben ik ook bestuurslid van stichting beachvolleybal Gemert en het Sint-Nicolaas comité in Gemert.

Natuurlijk ben ik ook regelmatig te vinden bij de evenementen die in Gemert georganiseerd worden, als vrijwilliger of bezoeker.

Wat is daarnaast je rol binnen de gemeente?

In de gemeente Gemert-Bakel zorgen we voor hulp en ondersteuning dicht bij onze inwoners. Daarom hebben we in alle dorpen dorpsondersteuners. Die werken in een team samen met professionals op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. En ik ben er dan in het bijzonder voor de jeugd.

Vanaf 1 mei 2023 ben ik gestart als dorpsondersteuner jeugd voor Gemert-Bakel. In deze rol maak ik verbinding tussen inwoners van onze gemeente, mijn collega dorpsondersteuners, de jongerenwerkers, het team jeugd van de gemeente en andere partners, zoals onderwijsinstellingen.

Hoe ben je in deze rol terechtgekomen?

Ik heb bijna 20 jaar in de gehandicaptenzorg op behandellocatie met jongeren met een lichtverstandelijke beperking en bijkomende (gedrags)problemen gewerkt. De laatste twee jaren heb ik gewerkt als zorgbemiddelaar op de afdeling waar aanmeldingen binnen kwamen. Daar keek ik vanuit triage met de gedragsdeskundige welke vorm van hulpverlening binnen de organisatie passend zou zijn. Ik liep daar tegen verschillende dingen aan waardoor ik merkte dat ik niet meer op mijn plek zat. Ik was van mening dat het anders zou moeten kunnen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb dit bij de gemeente neergelegd en hier is gehoor aangegeven. Na een tijdje was daar de vacature dorpsondersteuner jeugd. Toen ik die vacature zag, dacht ik: dit wil ik, dit ben ik en dit kan ik.

Waarvoor kunnen inwoners bij jou terecht?

Ouders en kinderen kunnen mij bellen met vragen over opvoeden en opgroeien. Ik begeleid gezinnen bij het zoeken naar passende oplossingen voor hun hulpvraag, begeleid steungezinnen, verbind eenzame jongeren met elkaar, organiseer zelfhulpgroepen en voer begeleide opvang uit.

Over steungezinnen gesproken, kun je daar meer over vertellen?

Graag! We zijn op zoek naar steungezinnen of steunouders. Deze steungezinnen of steunouders zijn er voor alle inwoners die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan steun bij de opvoeding en die geen familie, buren of vrienden in de buurt hebben waarop ze een beroep kunnen doen.

Ieder gezin heeft moeilijke periodes en opvoeden kan pittig zijn. In de gemeente Gemert-Bakel vinden we het belangrijk dat we elkaar hiermee helpen. Dat voorkomt dat problemen erger worden en kinderen soms zelfs in de jeugdzorg terecht komen.

Dus, heb ik jouw interesse gewekt om steungezin of steunouder te worden en wil je op deze manier een ander helpen? Neem dan zeker contact op met mij.

Hoe en waarvoor ben je te bereiken?

Heb je vragen of een probleem en kun je zelf geen oplossing vinden of wil je dat er gewoon even meegedacht wordt? Schroom niet en neem contact met me op. Samen weten we meer dan alleen en gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Ik ben te bereiken op het volgende telefoonnummer: 06-41339302. Stuur je liever een mail? Stuur deze dan naar lindavanmelis@dedorpsondersteuners-gemertbakel.nl