Alles over Zorg en Ondersteuning op een rij


Noodnummers

  • SpoedvoorJeugd ZuidoostBrabant bij een acute crisis waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn (24/7). Bel 088 - 0666 999. Zie ook www.combinatiejeugdzorg.nl/spoedhulp.
  • Veilig Thuis geeft advies en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Als u mishandeling vermoedt, ook als u twijfelt, bel gratis naar 0800 – 2000, www.vooreenveiligthuis.nl.
  • Meldpunt Psychische Zorg als u denkt dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft. Meld het bij Meldpunt Psychische Zorg en voorkom problemen.
    • Meldpunt Psychische Zorg: 040 219 33 00
    • Crisisdienst buiten kantooruren: 040 253 03 50
  • Luisterlijn voor als je met iemand wilt praten, maar er is niemand in je omgeving of je praat liever met iemand die je niet kent. Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht anoniem terecht om te praten over verdriet, zorgen of problemen. Bel 088 - 0767 000 (normaal tarief) of chat via www.deluisterlijn.nl.


Wegwijzergemertbakel is een digitale wegwijzer voor zorg en ondersteuning. Kijk op wegwijzergemertbakel.nl
Heb je een vraag over zorg of ondersteuning? Kijk eerst onderstaand filmpje even. Dan is duidelijk bij wie je terecht kan.

Lees de informatiekrant Zorg & Ondersteuning voor bijzondere en inspirerende verhalen. Van mensen die ‘gewoon’ meedoen ondanks hun persoonlijke uitdaging, maar ook van medewerkers van gemeente en partnerorganisaties, die elke dag hun beste beentje voor zetten voor joú. Klik hier voor de online versie van de zorgkrant.