Monumentenschildje aanvragen

De monumenten maken de gemeente Gemert-Bakel tot een unieke plek. De identiteit van de dorpen binnen de gemeente Gemert-Bakel wordt gekenmerkt door de cultuurhistorie, waaronder de rijks- en gemeentelijke monumenten, die nog volop aanwezig en herkenbaar is. Wij zijn trots op de monumenten binnen onze gemeente! Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om kosteloos een monumentenschildje te verstrekken aan geïnteresseerde monumenteneigenaren.

Het schildje

Omdat u eigenaar bent van een monument, komt u in aanmerking voor een monumentenschildje. Bent u eigenaar van een rijksmonument, dan ontvangt u een blauw schildje. Indien u eigenaar bent van een gemeentelijk monument ontvangt u rood schildje. Bij het schildje ontvangt u de bevestigingsmiddelen om het schildje aan uw gevel te bevestigen. Tevens is er een korte instructie toegevoegd.

Hoe werkt het?

Het schildje kunt u ophalen in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken. U kunt bij de balie melden dat u komt voor het monumentenschildje. De medewerkers achter de balie kunnen u verder helpen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U wordt aan de balie gevraagd om een formulier te ondertekenen, zodat we weten welke eigenaren een monumentenschildje ontvangen hebben.