Bladkorven

Vanaf 16 oktober plaatsen medewerkers van de gemeentelijke onderhoudsdienst de eerste bladkorven op locaties waar de gemeentebomen hun blad het eerste laten vallen.

Zijn de bladeren van deze bomen gevallen, dan worden de bladkorven geplaatst op locaties waar ze nodig zijn. De gemeente beschikt over 190 bladkorven. Op dit moment zijn alle korven in gebruik.  Er zijn niet meer korven beschikbaar. De bladkorven worden geleegd met een bladzuigwagen.

Uitsluitend voor blad
Het is de bedoeling dat er uitsluitend bladeren van de gemeentebomen in de korven wordt gedeponeerd. Als er takken of ander groenafval in de bladkorven gestort wordt, kan de bladzuiger deze niet ledigen.

Bladeren ophalen
Vanaf maandag 23 oktober rijdt er dagelijks een zuigwagen voor het ophalen van blad door de gemeente Gemert-Bakel.

In onderstaand schema kunt u zien wanneer de zuigwagen in uw wijk aanwezig is:

Maandag:       Leegmaken bladkorven in Elsendorp, Handel, Gemert en de Mortel

Dinsdag:        Opzuigen bladhopen in Gemert

Woensdag:    Opzuigen bladhopen in Bakel en Milheeze

Donderdag:    Opzuigen bladhopen in Elsendorp, Handel, De Rips en de Mortel

Vrijdag:           Leegmaken bladkorven in De Rips, Milheeze en Bakel

Senzer gaat van maandag tot en met donderdag bladhopen klaar leggen voor de zuigwagen. Inwoners kunnen daar hun blad bij leggen. Het blad wordt dan volgens bovenstaand schema opgeruimd.

Zelf een bladkorf maken
Ook kunt u zelf van gaas een bladkorf maken en deze op een geschikte plaats zetten in het openbaar groen waar de bladzuigwagen makkelijk bij kan. Houd hierbij rekening met de verkeersveiligheid. Meld u zelfgemaakte bladkorf bij de gemeente, dan zorgen wij dat de zuigwagen deze leeggemaakt.

Gebruik uw groene container
Blad mag natuurlijk ook in de groene container. U hoeft hiervoor niets extra te betalen.