Gezocht: nieuwe centrummanager voor Gemert en Bakel

06 juli 2020

Om Gemert-Bakel nog meer op de kaart te zetten werken de ondernemers samen aan het aantrekkelijker maken van de centra. Dat kan door leuke activiteiten te organiseren, maar zeker ook door die activiteiten goed kenbaar te maken. Het is geen eenmalige actie, maar een continu proces. Iets voor jou om actief bij te dragen aan dit proces? Lees dan verder!

Vertrek Dirk Lammers
Per 1 augustus stopt Dirk Lammers als centrummanager. In februari 2019 is hij door de ondernemersverenigingen Gemert en Bakel, VVV Gemert-Bakel en de gemeente aangesteld voor twee dagen in de week. Zijn belangrijkste doel: Hartje Gemert en centrum Bakel op de kaart zetten bij de inwoners van Gemert-Bakel, buurgemeenten en toeristen om meer omzet te creëren bij de ondernemers. Nu Dirk stopt gaan de partijen op zoek naar een nieuwe centrummanager.

Dirk heeft laten weten zijn toekomst niet in Gemert-Bakel te zien. Dirk: ‘1,5 jaar heb ik me met veel plezier ingezet voor alle partijen, alleen verschillen we van inzicht over de rol van de centrummanager en de koers die Gemert–Bakel voor ogen heeft. Ik merk dat deze rol niet goed bij mij past. De afgelopen periode, vooral in de Coronatijd, heb ik me bezig gehouden met o.a. de campagne “Ben loyaal, koop lokaal”, het opzetten van een zomerpakket en verwenpakket. In de periode daarvoor heb ik o.a. onderzoek gedaan naar de invoering van een bedrijveninvesteringszone in Gemert en Bakel. Ondanks nog niet alle trajecten zijn afgerond, ben ik trots op hoe ver we zijn gekomen’.

Nieuwe centrummanager
De partijen hopen dat een nieuwe centrummanager na de zomervakantie van start kan gaan. Harrie Wijn (Ondernemersvereniging Gemert), namens stuurgroep Gemert-centrum: ‘Wij vinden een centrummanager van meerwaarde voor ons centrum, we zoeken naar een verbinder, iemand die samen met ons de handen uit de mouwen steekt en de marketingstrategie “Gemert Vorstendom” vormgeeft”. Jos van Bakel (Ondernemersvereniging Bakel): ‘Wanneer het ons lukt om de bedrijveninvesteringszone in te voeren, kan de centrummanager op basis daarvan blijven bijdragen aan de herontwikkeling van het centrum”. Ook wij kijken uit naar de nieuwe centrummanager om Gemert-Bakel nog beter op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld door de verbinding te zoeken tussen zowel ‘online’ als ‘offline’ bij het vermarkten van evenementen en toerisme’, aldus Bert Mickers (VVV Gemert-Bakel).

Ben jij daadkrachtig, een verbinder en heb jij kennis van het werkgebied Gemert-Bakel, kijk dan hieronder voor de vacature.

PDF20200706 Vacature centrummanager Gemert-Bakel.pdf