Horecaondernemer Gemert overtreedt willens en wetens nieuwe coronamaatregelen

15 oktober 2020

Op woensdagavond 14 oktober heeft de politie geconstateerd dat een horecaondernemer in Gemert de recent aangekondigde coronamaatregelen heeft overtreden.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding dat de betreffende horecazaak nog volop in bedrijf was. Toen de politie een kwartier later arriveerde leek het alsof de horeca inrichting gesloten was. Van buitenaf was alles donker. Aan de achterzijde zag de politie een aantal bezoekers naar buiten komen. Binnen trof zij tientallen bezoekers aan, niet zittend en ook de 1,5 meter afstand werd niet nageleefd. Op last van de politie zijn de activiteiten onmiddellijk stopgezet. De uitbater gaf aan op de hoogte te zijn van de maatregelen. De politie heeft een boete opgelegd en eist het maximale bedrag van 4350,00 euro.

Kortgeleden heeft de betreffende ondernemer een gesprek met de gemeente gehad vanwege eerdere overtredingen. ‘Ik vind het onbegrijpelijk en onverantwoord dat deze horecaondernemer de coronamaatregelen willens en wetens heeft overtreden’, zegt burgemeester Michiel van Veen. De gemeente richt zich op verdere maatregelen.