Interesse in duurzame zonne-energie?

Regionaal zonnepanelenproject van start in 2018.

In 2018 kunt u via de gemeente deelnemen aan een regionaal zonnepanelenproject. Als u meedoet aan dit project, koopt u zonnepanelen op afbetaling van de gemeente. De lening betaalt u in 15 jaar terug. Het gaat om een vast bedrag per maand dat lager is dan de elektriciteitskosten die u bespaart met de zonnepanelen. U bespaart dus meer dan het bedrag dat u moet aflossen. Vanaf de eerste maand is er dan ook sprake van een financieel voordeel dat alleen maar groter wordt wanneer u de lening volledig heeft afgelost.

De gemeenten die meedoen met het zonnepanelenproject kopen grootschalig zonnepanelen in. Ook maken zij met de leverancier afspraken voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de panelen en het administratief afhandelen van de lening. Dit heeft als voordeel dat u niet allerlei zaken zelf hoeft uit te zoeken.

Het regionale zonnepanelenproject is voor:

  • Particuliere woningbezitters;
  • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) van appartementen- en wooncomplexen;
  • Verenigingen (zoals sport- en muziekverenigingen);
  • Scholen.

Wilt u meedoen?
Begin 2018 is er meer informatie beschikbaar, bijvoorbeeld over de kosten en de voordelen van zonnepanelen via dit project. Hiervoor organiseert de gemeente in 2018 informatieavonden.

Bent u geïnteresseerd in dit project en wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar gemeente@gemert-bakel.nl met als onderwerp ‘Interesse zonnepanelenproject’. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres. U ontvangt dan ook automatisch een uitnodiging voor de informatieavonden.

Poppetje Duurzame zonne-energie

Designed by Kjpargeter / Freepik