Mantelzorgers: bedankt!

07 juli 2020

Na de zomer start de inschrijving  voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering!

Mantelzorg is altijd waardering waard. De afgelopen maanden is door de maatregelen rondom het coronavirus mantelzorg een extra uitdaging geweest. Dus allereerst: dankjewel voor je inzet! We kondigen ook alvast aan dat na de zomer de inschrijving start voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering.

Voor degenen die het nog niet kennen: de mantelzorgwaardering is een presentje dat we als gemeente geven als dank voor de inzet van een mantelzorger. Als mantelzorger kun je een Hartje Gemert-bon van 60 euro aanvragen. Voor jonge mantelzorgers tot en met 18 jaar is er een bioscoopbon van 25 euro. Iedereen die eerder een waardering heeft ontvangen, benaderen we actief.

Dag van de Mantelzorger
Ter ere van de Dag van de Mantelzorger krijgt elk dorp de ruimte om een gezellige bijeenkomst te organiseren. Een uitnodiging met meer informatie volgt in het najaar. Tijdens deze middag is ook de uitreiking van de Hartje Gemert-cadeaubon. Voor jonge mantelzorgers is er eind van het jaar een inloop in jongerencentrum De Bunker.

Ondersteuning
Voor meer informatie over de mogelijkheden van ondersteuning van mantelzorgers kun je bellen met LEVgroep via (0492) 363026.