Moment van rust voor mantelzorgers

21 juli 2020

Vakantie… Voor mantelzorgers van mensen met dementie is het niet vanzelfsprekend om adempauze te kunnen nemen. 

Logeerhuis Plezant is dan een prettige plek. Degene die mantelzorg nodig heeft, verblijft er zodat de mantelzorger er even tussenuit kan. 

Gemert-Bakel wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Waar mensen met dementie langer thuis kunnen wonen, in hun vertrouwde omgeving. Dat lukt niet zonder ondersteuning van mantelzorgers die dag in, dag uit voor hun dementerende naaste zorgen. Altijd maar zeker nu. De afgelopen maanden is door de maatregelen rondom het coronavirus mantelzorg een extra uitdaging geweest.

Logeerhuis Plezant
Logeerhuis Plezant is zonder indicatie een opvanglocatie voor degene die mantelzorg nodig heeft. Een team van betrokken vrijwilligers staat, ondersteund door professionele zorgmedewerkers, 24/7 klaar om tijdelijk de zorg van een mantelzorger over te nemen. Hij of zij kan er dan even tussenuit om daarna met nieuwe energie de zorg weer op te pakken.

Meer weten?
Plezant is een samenwerkingsverband tussen diverse zorginstellingen en de zes Peelgemeenten. Wil je meer weten? Kijk dan op www.ikkiesvoorons.nl of bel 0900-899 8636.