Persbericht: Gemeente en LEVgroep stoppen samenwerking

16 september 2020

Het verschil van visie op de organisatie van het welzijnswerk in Gemert-Bakel blijkt niet te overbruggen. Tot die conclusie kwamen wethouder Wilmie Steeghs en bestuurder Jasper Ragetlie van LEVgroep. Ze laten gezamenlijk optekenen dat ze in goed overleg de samenwerking met ingang van het nieuwe jaar stoppen.

“We hebben lang gesproken over de manier van samenwerken”, legt wethouder Steeghs uit. “Feit is, dat wij ons gebiedsteam verder willen versterken met welzijns- en zorgmedewerkers die vanuit hun eigen expertise een onafhankelijke rol innemen.” LEVgroep geeft de aansturing graag vanuit de eigen organisatie vorm. “De vertrouwelijke hulpverleningsrelatie richting inwoners vergt in onze ogen borging van het welzijnswerk in een eigenstandige organisatie”, aldus Jasper Ragetlie, bestuurder van LEVgroep. De wethouder Sociaal Domein: “We respecteren elkaar in deze keuze, maar dat betekent dat we niet op één lijn komen. Daarom hebben we besloten dat onze wegen gaan scheiden. Belangrijk voor nu is dat we samen optrekken om de zorg voor de inwoners zo goed mogelijk over te dragen.”

Vertrouwen
Ragetlie vult aan: “We hebben vertrouwen in elkaar uitgesproken om de samenwerking tot een goed einde te brengen. Niet alleen voor de inwoners maar ook voor ónze mensen. We werken met professionals en een grote groep vrijwilligers. Het is dus belangrijk dat er snel duidelijkheid komt.” De samenwerking ontbinden brengt ongetwijfeld enige onrust met zich mee. “Daarom wil ik benadrukken”, zegt wethouder Wilmie Steeghs, “dat de zorg voor inwoners blijft zoals die is. Ook kunnen onze dorpsondersteuners en alle vrijwilligers hun belangrijke werk gewoon blijven doen, want hun inzet is van onschatbare waarde. Wij gaan alle andere zaken, zoals de financiën en de organisatie, netjes samen regelen.”