Plaatsen bladkorven

30 september 2020

Vanaf maandag 19 oktober worden bladkorven geplaatst op locaties waar de gemeentebomen hun blad als eerste laten vallen. Vanaf maandag 26 oktober is de zuigwagen in de wijken aanwezig.

Vanaf maandag 19 oktober plaatsen medewerkers van de gemeentelijke onderhoudsdienst de bladkorven op locaties waar de gemeentebomen hun blad als eerste laten vallen. Zijn de bladeren van deze bomen gevallen, dan worden de bladkorven verplaatst naar locaties waar ze dan nodig zijn. Vanaf maandag 26 oktober is de zuigwagen in de wijken aanwezig.

De gemeente beschikt over 190 bladkorven. Deze plaatst de gemeente allemaal. De bladkorven worden geleegd met een bladzuigwagen. Er zijn niet meer bladkorven beschikbaar, u kunt er dus geen aanvragen.

Gebruik uw groene container
Blad mag natuurlijk ook in de groene container. U hoeft hiervoor niets extra te betalen. Ook kunt u zelf van gaas een bladkorf maken en deze op een geschikte plaats zetten in het openbaar groen waar de bladzuigwagen makkelijk bij kan. Houd hierbij rekening met de verkeersveiligheid.

Uitsluitend voor blad
Het is de bedoeling dat er uitsluitend bladeren van de gemeentebomen in de korven worden gedeponeerd. Als er takken of ander groenafval in de bladkorven gestort worden, kan de bladzuiger deze niet ledigen.