Actueel nieuws

DigiD, QR-code, waar, hoe?

De weg weten in de digitale wereld is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij bibliotheek De Lage Beemden in Gemert kun je terecht voor praktische hulp. Denk aan het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Waar liggen kansen voor spelen en bewegen?

De onderzoeksfase op weg naar het nieuwe speelbeleid is achter de rug. Er is veel input binnengekomen om te zorgen voor aantrekkelijke speel- en sportplekken voor alle inwoners. 

Fijne feestmaand voor iedereen

Kom je normaal maar net uit met je geld? Dan is dat in december misschien een uitdaging. Cadeautjes voor Sinterklaas of een gezellig kerstdiner zijn niet vanzelfsprekend. Stichting Wensboom en Stichting Kerstpakketten helpen.

Ben jij alert op kindermishandeling?

Ben jij die oplettende buurman of juf, de huisarts die doorvraagt of de toegewijde trainer bij de sportclub? In de Week tegen Kindermishandeling roepen we iedereen op: blijf alert en trek aan de bel bij (elk vermoeden van) kindermishandeling.

Samen slim de toekomst in: aan de slag met bouwstenen

Met de omgevingswet in het vooruitzicht, werkt de gemeente aan de omgevingsvisie voor Gemert-Bakel. Een plan met daarin de belangrijkste ontwikkelingen voor de toekomst van onze gemeente. Benieuwd naar de belangrijkste bouwstenen van deze visie?