Actueel nieuws

Verplaatsing weekmarkt maandag 30 mei

Van 25 mei tot en met 29 mei is er weer kermis op het Ridderplein. In verband met het afbouwen van de kermis, verhuist de weekmarkt op maandag 30 mei naar de Nieuwstraat.

Succesvolle fit- en gezondheidstesten in Gemert-Bakel

Bewegen is gezond. Maar wat is gezond? En hoe fit zijn we eigenlijk? Ruim 30 inwoners zochten afgelopen zaterdag het antwoord op deze vragen door deel te nemen aan de fit- en gezondheidstesten in Ruijschenbergh in Gemert. Samen met een aantal partners heeft het lokale beweegteam van Goed Bezig Gemert-Bakel alle 60-plussers geholpen en een persoonlijk advies meegegeven.

Kijk in de Wijk: wandelen langs je eigen thema in Bakel

De verkeersdrukte op toegangswegen, bomen in het woonbos en het groenonderhoud in het centrum. Enkele voorbeelden van onderwerpen die dinsdagavond 10 mei op de agenda stonden tijdens ‘Kijk in de Wijk’ in Bakel. Het waren de inwoners zelf die deze plekken in de openbare ruimte enkele weken eerder op de agenda plaatsten, om tijdens een wandeling door de wijk te bespreken met medewerkers van de gemeente Gemert-Bakel en wethouders Bart Claassen en Wilmie Steeghs.

'Kijk in de Wijk' op 7 juni in De Rips

Na de eerste succesvolle edities van de ‘Kijk in de Wijk’, vindt op dinsdagavond 7 juni van 19.00-20.30u de volgende ‘Kijk in de Wijk’ plaats in De Rips.

Wie verdient een lintje?

De lintjesregen 2022 is net voorbij. Dat betekent dat we met de voorbereidingen voor de editie van 2023 beginnen. Ken jij iemand die een lintje verdient? Geef dat dan voor 15 juni aan ons door.  

In 2023 uitbreiding gratis inzameling plastic, drankenkartons en glas

Het inzamelen van plastic, drankkartons en glas is al enkele jaren gratis mogelijk voor inwoners. Vanaf 2023 is dit ook mogelijk voor scholen, sportverenigingen en bedrijven. Goed nieuws, want door afval te scheiden dragen we allemaal bij aan een beter milieu! Het afvalfonds organiseert deze inzameling.