Actueel nieuws

Dode eenden en vissen in visvijver aangetroffen

In visvijver Dribbelei in Gemert zijn dode eenden en vissen aangetroffen. De dode dieren zijn weggehaald. Bij controle van de kwaliteit van het water is een zeer laag zuurstofgehalte en botulisme vastgesteld door waterschap Aa en Maas. De burgemeester heeft per direct een visverbod ingesteld voor de visvijver.

Wandelen en fietsen doe je in Gemert-Bakel!

In de regio Land van de Peel is van alles te zien en te ontdekken. Ook Gemert-Bakel heeft fantastische pareltjes. De gemeente vindt het belangrijk om toerisme en recreatie te stimuleren en versterken én investeert daarom in het wandel- en routenetwerk in Gemert-Bakel.

100 Bespaar- en Energiecoaches in de regio Gemert Bakel

Het EnergieHuis Slim Wonen verzorgde dit voorjaar voor de tweede maal de opleiding Bespaar- en/of Energiecoach. Ook dit keer was de deelname groot vanuit de 8 samenwerkende gemeenten in de regio.
46 Nieuwe Energiecoaches ontvingen 8 juli een certificaat van deelname. Hiermee groeit het aantal vrijwillige Bespaar- en Energiecoaches van het EnergieHuis Slim Wonen tot boven de 100, zodat iedere deelnemende gemeente over voldoende coaches beschikt om de inwoners deskundig te informeren.

Moment van rust voor mantelzorgers

Vakantie… Voor mantelzorgers van mensen met dementie is het niet vanzelfsprekend om adempauze te kunnen nemen. Logeerhuis Plezant is dan een prettige plek. Degene die mantelzorg nodig heeft, verblijft er zodat de mantelzorger er even tussenuit kan.

Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies

Heb je een juridische vraag? Dan kun je voor gratis advies terecht in het gemeentehuis. Daar heeft het Juridisch Loket sinds een aantal maanden een servicepunt. Elke maandag kun je tussen 13.30 en 15.30 uur zonder afspraak binnenlopen. Meld je aan de balie en een jurist helpt je met je vraag.

Een leuke (en nuttige) zomervakantie

Het is weer zomervakantie. Dat betekent zes weken geen school! Toch leert je kind van alles in de vakantie. Veel buiten spelen, nieuwe vrienden maken en op z’n tijd zich vervelen.