Begin het nieuwe jaar goed!

08 januari 2021

Stel haalbare doelen en gebruik handige apps.

Een nieuw jaar betekent vaak goede voornemens. Zeker als het gaat om gezondheid: wat kilo’s kwijt raken, meer bewegen, minder drinken of niet meer roken. Tip: stel haalbare doelen en gebruik handige apps.

Begin eens met het invullen van de vragenlijst op mijnpositievegezondheid.nl. Check hoe gezond jij jezelf vindt én waarmee je in 2021 aan de slag kunt. In de appstore van je mobiel vind je vervolgens apps die je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Samen
Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat gaat natuurlijk ook op als het om bewegen gaat. Zoek een wandelmaatje of sluit je aan bij één van de sportverenigingen in onze gemeente. Kijk op www.wegwijzergemertbakel.nl en zoek op sportclubs in de buurt.

Kleine stapjes
Maak het jezelf niet meteen te moeilijk. Dus kies voor minder suiker in je dieet in plaats van helemaal suikervrij. Laat, bijvoorbeeld, de suiker in je koffie weg en drink water in plaats van frisdrank. Er is ook hulp, via je huisarts of zorgverzekering, als je echt wilt afvallen of stoppen met roken. 

Proost
Tijdens de feestdagen is een wijntje of biertje bij het eten vaak gemeengoed. Dat is natuurlijk geen probleem, als je met mate drinkt. Maar start januari met de campagne IkPas en drink dertig dagen eens geen druppel. Meer info op www.ikpas.nl.