Begin het nieuwe jaar goed!

04 januari 2022

Een nieuw jaar betekent vaak goede voornemens: wat kilootjes kwijtraken, meer bewegen, minder drinken of niet meer roken. Tip: stel haalbare doelen en gebruik handige apps.

Begin eens met het invullen van de vragenlijst op mijnpositievegezondheid.nl. Check hoe gezond jij jezelf vindt én waarmee je in 2022 aan de slag kunt. Het credo ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ geldt natuurlijk ook bij je goede voornemens. Dus deel je goede voornemens met de mensen om je heen. Dat geeft een steuntje in de rug.

Samen stappen zetten
Maak het jezelf niet meteen te moeilijk. Verander één ding tegelijk en begin klein. Dat houd je beter vol. Maak ook gebruik van hulp, bijvoorbeeld bij afvallen of stoppen met roken, via je huisarts of zorgverzekering. Of zoek een wandelmaatje of nieuwe sport als je meer wilt bewegen. Kijk op www.wegwijzergemertbakel.nl en zoek op sportclubs in de buurt. Minder drinken is het uitgangspunt van de campagne ‘Word Droge Jan, drink een maand niet als je kan’. Een maandje geen alcohol is gezond voor lijf en leden. Er zijn genoeg lekkere alternatieven zonder alcohol. Kijk eens op happydrinks.nl. Proost!

Afbeelding campagne Droge Jan - Drink een maand niet als je kan