Belastingaanslagen: laat jij geen geld liggen?

22 februari 2021

Eind februari valt de aanslag gemeentebelastingen weer op de deurmat. Ook de aangiftebrieven van de Belastingdienst liggen al in de bus. Kom jij in aanmerking voor kwijtschelding? Of misschien nog extra toeslagen?

Ouderen, studenten, starters op de arbeidsmarkt, werkenden ‘between jobs’, maar ook parttimers en ouders met kleine kinderen kunnen vaak vrij simpel extra inkomsten ontvangen.

Kwijtschelding
Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) voert de belastingen uit voor onze gemeente. Inwoners en bedrijven ontvangen eind februari van BSOB één gecombineerd aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting. Kun je deze belastingaanslag niet betalen? Of denk je dat je in aanmerking komt voor kwijtschelding? Neem dan contact op met BSOB. Kwijtschelding is afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie (zoals inkomen, vermogen en woonlasten). Kijk op www.bs-ob.nl of bel naar 088 551 0000.

Toeslagen
Heb je al eens gekeken of je in aanmerking komt voor een toeslag? Denk aan huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Op www.toeslagen.nl kun je een proefberekening maken. Dan kun je direct zien of je recht hebt op één van de toeslagen.

Kom je er zelf niet uit?
Vraag dan hulp! Aan een financieel adviesbureau of een organisatie die (gratis) hulp aanbiedt. Denk aan ouderenbelangenorganisaties of vakbonden. Je kunt ook altijd terecht bij de sociale raadslieden op het financiële spreekuur. Het financieel spreekuur, elke donderdag van 09.00 tot 12.00 uur, is vanwege maatregelen rondom het coronavirus alleen op afspraak te bezoeken. Bel voor een afspraak met Lumens op 040-2193300.