Ben jij alert op kindermishandeling?

16 november 2021

Ben jij die oplettende buurman of juf, de huisarts die doorvraagt of de toegewijde trainer bij de sportclub? In de Week tegen Kindermishandeling roepen we iedereen op: blijf alert en trek aan de bel bij (elk vermoeden van) kindermishandeling.

Melden van kindermishandeling blijkt voor veel mensen lastig. Je denkt misschien: heb ik het wel goed gezien? Valt het toch niet mee? Kan iemand anders het niet beter inschatten? Begrijpelijke dilemma’s. Weet dan dat je gerust eerst advies kan vragen. Na een gesprek met een professional van Veilig Thuis kun je altijd nog bedenken of je wel of niet een melding doet.

Extra aandacht
Op www.weektegenkindermishandeling.nl vind je meer informatie én online activiteiten. Denk aan een webinar of contact met lotgenoten. Verder vertoont Veilig Thuis in de Cacaofabriek in Helmond de film ‘Ray & Liz’. Bij alle vertoningen kun je praten met medewerkers van Veilig Thuis. Kijk op www.cacaofabriek.nl voor tijden en tickets.

Veilig thuis altijd bereikbaar
Voor advies of het melden van (een vermoeden van) kindermishandeling bel je Veilig Thuis op 0800-2000 (gratis en altijd bereikbaar).

Doordringende blik meisje op plaatje voor Week tegen Kindermishandeling