Beweegcoach voor ouderen en mensen met beperking

23 november 2021

Vanaf nu is er in onze gemeente ook een beweegcoach die zich richt op ouderen en mensen met een beperking: Tijn van Lankvelt. 

Het team van Goed Bezig Gemert-Bakel zet zich al een aantal jaren in om de inwoners van de gemeente Gemert-Bakel meer en beter te laten bewegen. Tot op heden lag de focus hierbij vooral op de jeugd en het verenigingsleven. Vanaf oktober is er een beweegcoach bijgekomen die zich op andere doelgroepen richt. “Want juist voor ouderen en mensen met een beperking is het lang niet altijd vanzelfsprekend om wekelijks te kunnen sporten of bewegen”, aldus beweegcoach Tijn van Lankvelt die aan de beschikbare uren inhoud mag gaan geven.

Ideeën meteen ingevuld
Aan de hand van een mooi plan wordt er in samenwerking met diverse zorgpartners per direct invulling gegeven aan tal van mooie ideeën. Voorbeelden hiervan zijn fitheidstesten voor senioren, de ondersteuning bij het opzetten van beweegtuinen en de invulling hiervan en het opzetten van aanbod voor ouderen en mensen met een beperking.

Sport hulpvragen
Wil jij graag bewegen, maar lukt het om bepaalde redenen niet om iets te vinden dat bij jou past? Tijn helpt je graag op weg. Ook kan hij je ondersteunen bij het aanvragen van sporthulpimddelen of het zoeken naar financiële voorzieningen.

Boekje ‘Aangepast sport- en beweegaanbod in de Peel’
Ook zijn we met de gemeente aangesloten bij Uniek Sporten de Peel. Deze regionale werkgroep zet zich in om zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen. Onlangs is het boekje ‘Aangepast sport- en beweegaanbod in de Peel’ uitgekomen. Dit boekje staat vol met beweegmogelijkheden in onze regio voor mensen die een beperking of aandoening hebben en niet bij regulier aanbod terrecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis, G-voetbal of aangepast dansen. Het boekje wordt onder andere verspreid in het Speciaal Onderwijs in Gemert, bij buurthuizen en zorginstellingen.

Heb je een vraag of wil je het boekje ontvangen? Neem dan contact op met Tijn via Tijn@negen.nl.

De nieuwe beweegcoach Tijn van Lankvelt