Plaatsen bladkorven vanaf 21 oktober

Vanaf maandag 21 oktober zetten we weer bladkorven op plekken waar de gemeentebomen hun blad als eerste laten vallen.

De bladeren vallen alweer enige tijd. Reden voor de gemeente om de bladkorven uit te zetten en de zuigwagen in te huren.

Vanaf maandag 28 oktober is de zuigwagen in de wijken aanwezig. Zie onderstaand schema voor de route.

Maandag        Leegmaken bladkorven in Elsendorp, Handel, Gemert en de Mortel

Dinsdag          Opzuigen bladhopen in Gemert

Woensdag      Opzuigen bladhopen in Bakel en Milheeze

Donderdag     Opzuigen bladhopen in Elsendorp, Handel, De Rips en de Mortel

Vrijdag            Leegmaken bladkorven in De Rips, Milheeze en Bakel

Senzer gaat van maandag tot en met donderdag bladhopen klaar leggen voor de zuigwagen. Je kunt je blad erbij leggen. Het blad wordt dan volgens bovenstaand schema opgeruimd.

Bladkorven
De gemeente beschikt over 190 bladkorven. Deze plaatst de gemeente allemaal. De bladkorven worden geleegd met een bladzuigwagen. Er zijn niet meer bladkorven beschikbaar, je kunt er dus geen aanvragen.

Zelf een bladkorf maken
Je kunt zelf van gaas een bladkorf maken en deze op een geschikte plaats zetten in het openbaar groen. Meld de bladkorf bij de gemeente en als de zuigwagen er goed bij kan wordt deze leeggemaakt. Houd bij het plaatsen van de korf rekening met de verkeersveiligheid.

In de groene container
Blad mag natuurlijk ook in de groene container. Je hoeft hiervoor niets extra te betalen.

Uitsluitend voor blad
De korven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van gemeentebomen. Als er takken of ander groenafval in de bladkorven zit, kan de bladzuiger deze niet leegmaken.

De bladkorven worden door medewerkers van de gemeentelijke onderhoudsdienst op locaties geplaatst waar de gemeentebomen hun blad als eerste laten vallen. Zijn de bladeren van deze bomen gevallen, dan worden de bladkorven verplaatst naar locaties waar ze nodig zijn. De bladkorven worden geleegd met een zuigwagen.