DigiD, QR-code, waar, hoe?

24 november 2021

De weg weten in de digitale wereld is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij bibliotheek De Lage Beemden in Gemert kun je terecht voor praktische hulp. Denk aan het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Bij dat informatiepunt kunnen bezoekers gratis terecht. Je hoeft geen lid van de bieb te zijn. De medewerkers wijzen je de weg bij overheidszaken die je op internet moet regelen. Denk aan het aanvragen van een rijbewijs of DigiD of het doen van de belastingaangifte. Je kunt in de bibliotheek ook om hulp vragen om de CoronaCheckapp te installeren of een papieren coronabewijs aan te vragen en printen.

Vraag om hulp! 
Lukt het niet om zelf of met hulp van je (klein)kinderen of vrienden een DigiD aan te vragen en te activeren? Vraag dan om hulp in de bibliotheek. Het aanvragen van een onlinedienst doe je vanwege de privacy zelf. Neem dus sowieso je BSN-nummer mee.

Adres en openingstijden
Bibliotheek Lage Beemden vind je in Cultuurhuis De Eendracht, Sint Annastraat 60 in Gemert. Je kunt er elke werkdag terecht tussen 14.00 uur- 17.00 uur.