Dikke voldoende voor kwaliteit huishoudelijke ondersteuning

02 maart 2021

Groot compliment voor de zorgaanbieders, zeker in coronatijd!

Goede zorg en tevreden cliënten zijn ook binnen de Wmo-huishoudelijke ondersteuning het uitgangspunt. Daarom controleren we de kwaliteit van de zorg voortdurend. Uit het laatste onderzoek blijkt dat die hulp opnieuw een dikke voldoende scoort!

Zorgaanbieders verrichten namens Gemert-Bakel en de Peelgemeenten het huishoudelijke werk. Een groot compliment dus voor hen, zeker in coronatijd!

Goede scores voor beleving en kwaliteit
In alle Peelgemeenten zijn van september 2019 tot en met oktober 2020 230 huishoudens onderzocht door onafhankelijke gecertificeerde controleurs. Dat is zo’n 10% van het totaal. In Gemert-Bakel geven de zorgontvangers een 7,6 voor de beleving van de zorg en een 7,7 voor de kwaliteit. De resultaten van het onderzoek zijn vergelijkbaar met voorafgaande jaren. Waar mensen niet tevreden waren, werkt de zorgaanbieder aan betere dienstverlening.

Hulp in huis
Red je het huishoudelijke werk niet meer alleen en is er geen hulp in de buurt? Bijvoorbeeld van een familielid, vriend, buurtgenoot? Dan kan je dorpsondersteuner je misschien helpen. Als er meer nodig, biedt de Wet maatschappelijke ondersteuning mogelijk uitkomst.