Dorpsstraat 25-27 in Bakel wordt Bakels Genot: De smaak van Bakel

27 juli 2021

Het pand Dorpsstraat 25-27 is prachtig gelegen aan het Sint Wilbertsplein. Door activiteiten en terrassen kan deze locatie een belangrijke bijdrage leveren aan een versterkte pleinfunctie én, door de dagelijkse toestroom van bezoekers, een levendiger centrum.

Verkoop bij inschrijving
Eerder dit jaar is een bidbook opgesteld met daarin een beschrijving van het te verkopen pand en welke voorwaarden van toepassing zijn op de verkoop. Vier criteria waren daarbij leidend: het plan van aanpak; de invulling moet een bijdrage leveren aan het centrumplan, het businessplan, de prijs en de inpassing van jongerenwerk en Streetrock.

Gunning
Op basis van de ontvangen inschrijvingen heeft het college besloten om Dorpsstraat 25-27 te gunnen aan Bakels Genot. Bakels Genot is een samenwerking tussen Holevoort Brouwerij en Ijssalon De Gebroeders. Bezoekers kunnen straks in en om het pand genieten van de smaak van Bakel: speciaalbieren, ambachtelijk ijs, pannenkoeken, patisserie-producten én plaatselijk bereide borrelhapjes. Wethouder Bart Claasen: “Een objectieve beoordeling heeft plaatsgevonden. De ingediende plannen voldoen beiden aan het meest belangrijke criteria levendigheid toevoegen, daardoor zijn de andere criteria nu maatgevend, het businessplan, maar in het bijzonder de prijs”.

Samenwerking jongerenwerk en Streetrock
Wethouder Wilmie Steeghs: “We hebben als voorwaarde gesteld dat jongerenwerk en Streetrock ingepast worden in het nieuwe plan. Bakels Genot heeft deze voorwaarde omarmd. Zij zijn bereid om Streetrock tijdens hun evenement te faciliteren en ook jongerenwerk krijgt een eigen plek binnen dit plan. We vinden het erg fijn dat jongerenwerk hun activiteiten kan blijven uitvoeren vanuit hun huidige locatie’. Jongerenwerk krijgt een eigen plek met zitje, bar en een ruimte om films te kijken, te gamen of chillen, met eigen ingang. Ook worden de jongeren betrokken bij de activiteiten.