Eerste Hulp Bij Dementie

Bij mogelijke dementie, hebben mensen in eerste instantie vaak behoefte aan informatie, bijvoorbeeld over hoe je de ziekte kan herkennen.

Daarom is er nu de EHBD-koffer. Leen deze bij de dorpsondersteuner! Landelijk is er veel aandacht voor dementie. Mensen hebben in eerste instantie vaak behoefte aan informatie, bijvoorbeeld over hoe je de ziekte kan herkennen. Daarom is er nu de EHBD-koffer: Eerste Hulp Bij Dementie. De koffer is te leen via je dorpsondersteuner.

De EHBD-koffer is vooral gericht op mensen die in de beginfase met vragen zitten, als mogelijk iemand binnen het gezin of in de omgeving dementie heeft. In de koffer zit informatie over hulp- en ondersteuningsmogelijkheden, verhalen van lotgenoten maar ook een kinderboek en een dvd. Voor gezinnen waar de diagnose al is gesteld, hebben de casemanagers dementie een andere goedgevulde koffer beschikbaar.

Koffer lenen

Wil je de EHBD-koffer lenen? Of wil je meedoen om Gemert-Bakel dementievriendelijker te maken? Heb je andere vragen? Neem dan contact op met je dorpsondersteuner. Kijk ook op www.wegwijzergemertbakel.nl en kies voor het thema dementie.