Hulp nodig bij invullen belastingaangifte?

Het is weer tijd om je belastingaangifte te doen. Voor mensen met een laag inkomen zijn er heffingskortingen. Ook mensen met hoge zorgkosten kunnen belasting besparen op bepaalde meerkosten. De eerste stap is: aangifte doen. Heb je hulp nodig bij de aangifte?

Vraag hulp! Aan iemand in je directe omgeving, bijvoorbeeld. Zorg wel dat het iemand is die echt verstand heeft van belastingzaken en vooral van de aftrekposten die voor mensen met een handicap of chronische ziekte belangrijk zijn. Twijfel je daar aan of ken je niemand? Dan kun je terecht bij een belangenorganisatie.

Deskundige vrijwilligers

Denk aan een deskundige vrijwilliger bij een belangenorganisatie waar je lid van bent. Dat kan een gehandicaptenorganisatie zijn, maar ook een vakbond of een ouderenbond. Zij trainen vrijwilligers in het helpen van hun leden bij het doen van aangifte inkomstenbelasting.

Belastingwinkel of adviseur

Tot slot kun je ook terecht bij een vrijwilliger bij een belastingwinkel. De hulp is gratis maar vaak alleen beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. De belastingwinkel (Karel de Grotelaan 4, Eindhoven) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en vrijdags van 08.00 tot 17.00 uur. Maak een afspraak via 0800-0543. Je ontvangt van de Belastingdienst een bevestiging waarin staat wat je mee moet nemen naar de afspraak (jaaropgaves, DigiD-inlogcode, enz.). Daarnaast is een professionele belastingadviseur natuurlijk een mogelijkheid. Die is deskundig, maar vaak prijzig.

Meer weten?

Kijk ook eens op www.belastingdienst.nl, www.meerkosten.nl of www.nibud.nl.