Info-avond collectieve aanvullende zorgverzekering

Heb je een laag inkomen? Dan is de informatieavond op maandag 12 november misschien iets voor jou.

Wij vertellen je dan meer over de collectieve aanvullende zorgverzekering die je via de gemeente kan afsluiten. Ook krijg je meer informatie over de bijzondere bijstand en andere minimaregelingen.

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont. Je kunt daarnaast vrijwillig een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Als je een inkomen hebt tot 120% van het netto sociaal minimum kun je via de gemeente beide verzekeringen afsluiten tegen voordelige voorwaarden.

Collectieve zorgverzekering
De gemeente heeft een contract afgesloten met zorgverzekeraar CZ. De collectieve aanvullende zorgverzekering (CAV) bestaat uit een basisverzekering met een aanvullend pakket. Je kunt voor beide onderdelen kiezen uit verschillende mogelijkheden. De voordelen op een rijtje:

  • Collectiviteitskorting op uw verzekeringspremie.
  • Extra vergoedingen voor zorgkosten.
  • De gemeente betaalt maandelijks een bijdrage in uw premie (rechtstreeks aan CZ).
  • Er is geen medische selectie (automatische acceptatie, ook bij chronische ziekten).
  • Uw kind(eren) tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Meer informatie
Kom naar de informatiebijeenkomst op 12 november, van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis in Gemert (inloop vanaf 18.30 uur). Er zijn adviseurs van onder meer zorgverzekeraar CZ aanwezig om antwoord te geven op vragen. Aanmelden is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Meer informatie lees je ook op www.senzer.nl/bijzonderebijstand.