Ken jij onze jongerenwerkers?

12 februari 2021

Jonathan van Hout (r) vast wel, hij loopt hier al een jaar of zes rond. Nieuw is Jairich Hooi en per 1 maart maakt een derde jongerenwerker het team compleet. 

Samen zijn ze er voor jou. Als je vragen hebt, een probleem of op zoek bent naar gezelligheid.  

Waar vind je ze dan? Nou, waar niet? Jonathan: “Je komt ons tegen op school, thuis, op straat, in de jongerencentra én, niet onbelangrijk de laatste maanden, online. En zoals nu in de krant natuurlijk. Maar de vraag is hoeveel jongeren de krant nog lezen. De eerste die me een appje stuurt krijgt een mondkapje :-).” Binnenkort kun je de mannen ook aan hun nieuwe, herkenbare jas herkennen. “Trek ons gerust aan de jas voor een praatje.”

Vertrouwen
Het draait in het jongerenwerk om vertrouwen, volgens Jairich. “Zeg maar Jay. Yes, we gaan het gesprek aan. Ook als iemand daar geen zin in heeft. We zijn daarbij vooral onszelf, het is geen rol. Daar prikken jongeren zo doorheen.” Jonathan vult aan: “We moeten ook snel handelen, anders is de aandacht al lang ergens anders. Creatief denken en flexibel zijn, helpen uiteraard ook.”

Grenzen verkennen
Iedereen tussen 10 en 23 jaar kan bij het jongerenwerk terecht. Jay legt uit: “Er zijn natuurlijk groepen die ons meer nodig hebben. We gaan altijd samen op zoek naar ieders talent.” Jonathan over corona: “ Alle maatregelen duren lang. Zeker voor jongeren, die in deze fase van hun leven leeftijdgenoten nodig hebben om zichzelf te leren kennen én grenzen te ontdekken. Als jongerenwerk steken we er met vrijwilligers op in om daar wat aan te doen. We organiseren van alles, coronaproof uiteraard: DJ’s, quizzen met prijzen, challenges. Hou ons in de gaten!”

Jongerenwerk Gemert-Bakel heeft een eigen Facebook en Instagram. Persoonlijk zijn Jonathan en Jay ook te volgen op FB, Insta, TikTok en Snapchat. Ook de Bunker en Fuse posten online over activiteiten.