Moment van rust voor mantelzorgers

Mantelzorgers van mensen met (een vermoeden van) dementie moeten soms even op adem komen. Dan is Logeerhuis Plezant een prettige plek. 

Zonder indicatie een tijdelijke opvanglocatie voor degene die mantelzorg nodig heeft. Informeer eens naar de mogelijkheden.

Gemert-Bakel wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waar mensen met dementie langer thuis kunnen wonen, in hun vertrouwde omgeving. Dat lukt niet zonder ondersteuning van mantelzorgers die dag in, dag uit voor hun dementerende naaste zorgen.

Adempauze
Goed zorgen voor deze mantelzorgers is dus ook belangrijk. Daarom staan we met het oog op de Dag van de Mantelzorger even stil bij Logeerhuis Plezant. Daar staat een team van betrokken vrijwilligers, ondersteund door professionele zorgmedewerkers, 24/7 klaar om tijdelijk de zorg van een mantelzorger over te nemen. Hij of zij kan er dan even tussenuit om daarna met nieuwe energie de zorg weer op te pakken.

Samenwerking
Plezant is een samenwerkingsverband tussen diverse zorginstellingen en de zes Peelgemeenten. Wil je meer weten? Kijk dan op www.ikkiesvoorons.nl of bel 0900-899 8636.