Moment van rust voor mantelzorgers

27 juli 2021

Goed om te weten voor mantelzorgers van dementerenden: logeerhuis Plezant neemt graag de zorg tijdelijk van je over, zodat jij bij kunt tanken. 

Vakantie… Voor mantelzorgers van mensen met (een vermoeden van) dementie is het niet vanzelfsprekend om adempauze te kunnen nemen. Logeerhuis Plezant is dan een prettige plek. Degene die mantelzorg nodig heeft, verblijft er zodat de mantelzorger er even tussenuit kan.

Intensieve maanden 
Gemert-Bakel is een dementievriendelijke gemeente. Waar mensen met dementie langer thuis kunnen wonen, in hun vertrouwde omgeving. Dat lukt niet zonder ondersteuning van mantelzorgers die dag in, dag uit voor hun dementerende naaste zorgen. De afgelopen maanden is door de coronamaatregelen mantelzorg een extra uitdaging geweest.

Nieuwe energie
Logeerhuis Plezant is zonder indicatie een sfeervol gastenverblijf voor degene die mantelzorg nodig heeft. Een team van betrokken vrijwilligers staat, ondersteund door professionele zorgmedewerkers, 24/7 klaar om tijdelijk de zorg van een mantelzorger over te nemen. Hij of zij kan er dan even tussenuit om daarna met nieuwe energie de zorg weer op te pakken.

Samenwerking
Plezant is een samenwerkingsverband tussen diverse zorginstellingen en de zes Peelgemeenten. Wil je meer weten? Kijk dan op www.ikkiesvoorons.nl of bel 0900-899 8636.


Plaatje van mantelzorger: "Ik mag weer opladen."