Persbericht: Groen licht voor elf bedrijfskavels in Elsendorp

10 september 2021

Een uitspraak van de Raad van State maakt de weg vrij voor de verkoop van elf bedrijfskavels in Elsendorp. 

“Fantastisch nieuws”, vindt wethouder Willeke van Zeeland. “Ruimte voor elf bedrijven om op een mooie locatie hun bedrijf verder uit te bouwen.”

De beëindiging van een varkenshouderij greep de gemeente aan om een plan om te stellen voor woon-werklocaties in Elsendorp. De wijziging van het bestemmingsplan Woon-werkgebied Elsendorp leverde een beroep op. Dat heeft de Raad van State nu ongegrond verklaard. Dat betekent dat het bestemmingsplan nu in werking en onherroepelijk is.

Groene overgang
De elf bedrijfskavels tellen een oppervlakte van minimaal 1.000 m2 en maximaal 5.000 m2. Daarop mogen elf ondernemers een bedrijfswoning bouwen als dat in combinatie is met een bedrijfsgebouw. Wethouder Van Zeeland: “De extra bedrijvigheid zorgt voor een flinke impuls in de kern Elsendorp. Bedrijven zorgen niet alleen voor banen, maar ook voor steun aan het verenigingsleven. Dat is in een kleine kern van grote waarde.” Aan de noordkant van het woon-werkgebied blijft een groene strook met bos en een aantal poelen als overgang naar het buitengebied. Ondernemers kunnen zich bij de gemeente melden als ze interesse hebben in een kavel.