PIT neemt flinke hoeveelheid hennep-gerelateerde goederen in beslag in De Mortel

Gisterenavond voerde het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uit op een locatie in De Mortel.

Bij de controle kwamen diverse overtredingen aan het licht. Op een aantal zaken is direct actie ondernomen door de samenwerkende partners van het PIT, naar andere aangetroffen zaken vindt nog nader onderzoek plaats.

Hennep-gerelateerde goederen zijn direct afgevoerd
Op de locatie is een flinke hoeveelheid goederen aangetroffen waarmee een hennepkwekerij gebouwd kan worden, onder andere 93 transformatoren, 4 koolstoffilters, 83 lampenkappen, een geldtelmachine, 121 lampen en 18 jerrycans met groeimiddel. Deze goederen zijn direct in beslag genomen en afgevoerd.

Gestolen motor in beslag genomen
Ook zijn er twee voertuigen in beslag genomen. Een motor afkomstig van diefstal en een voertuig dat in beslag is genomen voor verder onderzoek.

Eén persoon is aangehouden
Bij de controle is één persoon aangehouden en direct overgeleverd aan de politie.

Verder onderzoek naar dierenwelzijn en mogelijk sociale verzekeringsfraude
Op de locatie zijn dieren aangetroffen waarbij het welzijn mogelijk in het gedrang is. Ook is er mogelijk sprake van sociale verzekeringsfraude. Dit wordt verder onderzocht. In een loods op de betreffende locatie vonden bedrijfsmatige activiteiten plaats. Deze zijn mogelijk in strijd met het bestemmingsplan.

Samenwerking
Bij de PIT-actie in De Mortel waren naast medewerkers van de gemeente Gemert-Bakel ook medewerkers van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (brandweer), vreemdelingenpolitie AVIM en de politie betrokken.

PIT
Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Informatie en tips
Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.