Plankaart voor laadpalen elektrische auto’s

02 maart 2021

Tot en met 27 maart 2021 kun je reageren op de kaart met locaties voor nieuwe, openbare laadpalen. 

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Sommige inwoners kunnen niet op eigen terrein een elektrische laadpaal plaatsen. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.

De gemeente heeft in kaart gebracht wat geschikte locaties zijn voor nieuwe openbare laadpalen. Op basis van gegevens over het huidige gebruik van de beschikbare oplaadpalen en prognoses voor toekomstige gebruik (op basis van demografische gegevens) is er een plan gemaakt om dit jaar in totaal 8 laadpunten toe te voegen in Gemert en Milheeze. De plankaarten zijn in concept klaar:

PDF2021023 - Gemert.pdf

PDF20210223 - Milheeze.pdf

PDF20210224 - Bakel.pdf

PDF20210224 - De Mortel.pdf

PDF20210224 - De Rips.pdf

PDF20210224 - Elsendorp.pdf

Reageren op de plankaart
Tot en met 27 maart 2021 kun je reageren op de kaart door een e-mail te sturen naar de gemeente. Vermeld in je bericht het zaaknummer 13501-2021, Plankaart Laadpalen, het nummer van de laadpaal (zie kaart) en geef een toelichting. Heb je aanvullende ideeën voor geschikte locaties? Laat het ons dan weten. Wij nemen deze ideeën mee.

Wil je nu al elektrisch rijden?
Je hoeft niet te wachten op de plankaart. Rijd je (binnenkort) een elektrische auto? Heb je geen parkeergelegenheid op eigen terrein? En wil je een laadpaal bij jou in de buurt, bijvoorbeeld omdat er nog geen laadpaal staat of een openbare laadpaal altijd bezet is? Vraag dan eenvoudig een openbare laadpaal aan. Dat is voor jou geheel kosteloos. Natuurlijk betaal je wel voor het laden zelf. Je kunt via onze website een publieke laadpaal aanvragen bij de leverancier. Op de webpagina vind je ook meer informatie over de spelregels en andere praktische informatie.