Scheiden als er kinderen in het spel zijn

Scheiden zorgt vaak voor een hoop emoties. Lees verder wat je kunt doen.

Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk goed met je emoties om te gaan. Regel je zaken daarom goed. Lukt dat niet met elkaar, vraag dan hulp. ​​​​​​​

Bij een scheiding komt veel kijken. Denk aan wie in jullie koophuis blijft wonen? Of hoe regel je de zorg voor de kinderen? De financiën zijn vaak een heikel thema. Als je er samen niet uitkomt, vraag dan hulp in je netwerk of schakel tijdig een mediator of advocaat in. Het is voor de kinderen belangrijk dat je een conflictsituatie voorkomt en dat de periode van onzekerheid niet te lang duurt.

Focus op de kinderen
Los van de praktische regelzaken is het ook goed om stil te staan bij de emotionele impact van de scheiding op de kinderen. Zorg voor goede begeleiding om later problemen te voorkomen. Mocht je daar hulp bij nodig hebben dan kun je terecht bij onze opvoedondersteuners. Bel naar (0492) 378 500.

Meer weten?
Er zijn tal van website met informatie over scheiden als je kinderen hebt. Kijk eens op www.scheidendoejesamen.nl, www.opvoeden.nl en zoek op scheiden of www.villapinedo.nl.

​​​​​​​