Steunpunt Mantelzorg voor álle mantelzorgers

20 juli 2021

Mantelzorg kan soms zwaar zijn. Daarom is er het Steunpunt Mantelzorg. 

Sinds mei zit het nieuwe Steunpunt Mantelzorg in de gerestaureerde kapel van Nazareth. Heb je als mantelzorger kortdurend en praktische hulp nodig? Dan kun je terecht bij Marga Bogers of Maria Peters. Loop binnen, bel of mail gerust!

Wees welkom
“Het voormalige klooster is een logische plek voor het Steunpunt Mantelzorg”, vindt Maria. “In het centrum, makkelijk om binnen te lopen. Als de metamorfose klaar is, is het een plek waar iedereen zich thuis kan voelen om een kopje koffie te komen drinken.” Na de verbouwing zijn eetzaal en kapel van het oude klooster omgetoverd tot een Centrum voor senioren en gehandicapten.

Wij denken graag mee
“Mantelzorg kan soms zwaar zijn”, vertelt Marga. “Om overbelasting te voorkomen, helpt het als, bijvoorbeeld, een vrijwilliger bij de zorgontvanger blijft zodat de mantelzorger iets anders kan doen. Wij kunnen hierin meedenken en bemiddelen.” Het Steunpunt Mantelzorg werkt hierbij nauw samen met de dorpsondersteuners en jongerenwerkers.

Meld je als je mantelzorger bent
Jaarlijks zorgt de gemeente voor de mantelzorgwaardering en een activiteit rond de Dag van de Mantelzorger. “We vragen daarom álle mantelzorgers om zich bij ons te melden. Dan hebben we een complete registratie om iedereen te bereiken als dat nodig is”, benadrukt Marga. “Ook is dat een mooi contactmoment om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen. Zeker jonge mantelzorgers spreken we graag! Liefst ontvangen we het registratieformulier daarom persoonlijk terug.” Het registratieformulier kun je afhalen aan de balie of opvragen via info@zorgcooperatiegemert.nl.

Waar vind je het steunpunt?
Het Steunpunt Mantelzorg zit in Hof van Nazareth 53 in Gemert en is op dinsdag en donderdag open van 10.00 tot 12.00 uur. Telefonisch is het steunpunt ook bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur: (0492) 347458. Je mag een vraag ook mailen naar info@zorgcooperatiegemert.nl. Meld dan bij het onderwerp: mantelzorgondersteuning.

Medewerkers Steunpunt Mantelzorg